Home >> Sports >> Αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές φορώντας μάσκες στη Νικαράγουα

Αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές φορώντας μάσκες στη Νικαράγουα

Ο κορoνοϊός συνεχίζει να σκορπά τον φόβο σε όλο τον κόσμο με τα κρούσματα και τους νεκρούς δυστυχώς να αυξάνονται καθημερινά. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και όπως είναι λογικό ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Υπάρχουν όμως και χώρες που συνεχίζουν την καθημερινότητα τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μία απ’ αυτές είναι η Νικαράγουα, η οποία δεν δείχνει -προς το παρόν- να πανικοβάλλεται από την πανδημία του κορoνοϊού. Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει λάβει δραστικά περιοριστικά μέτρα και-μεταξύ άλλων-η ποδοσφαιρική δράση συνεχίζει να διεξάγεται κανονικά. Η Νικαράγουα έχει πληθυσμό 6,4 εκατομμύρια κατοίκους και προς το παρόν έχουν βρεθεί θετικά στον Covid-19 μόλις τέσσερα κρούσματα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Το κράτος της Νικαράγουα μπορεί να μην ανησυχεί σημαντικά για τον φονικό ιό, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ποδοσφαιριστές που ζητούν την άμεση αναβολή του πρωταθλήματος, ωστόσο οι φωνές τους μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί.

Από τις ομάδες που αντιδρούν έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης για μη αναστολή της ποδοσφαιρικής δράσης είναι η Ντίριατζεν. Η Ντίριατζεν αποτελεί τον πιο ιστορικό σύλλογο στη Νικαράγουα και βρίσκεται στην τρίτη θέση της Liga Primera. Πριν από μία εβδομάδα η Ντίριατζεν αντιμετώπισε την Ντεπορτίβο Οκοτάλ την οποία παρεμπιπτόντως κέρδισε με 2-0 στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ποδοσφαιριστές της Ντίριατζεν αγωνίστηκαν με μάσκες στο παιχνίδι θέλοντας να δείξουν μ’ αυτόν τον τρόπο την έντονη ανησυχία τους για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι περισσότεροι τις έβγαλαν με εξαίρεση τον Ουρουγουανό, Μπερνάντο Λαουρέιρο, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο τελευταίος μετά το τέλος του αγώνα δεν έκρυψε την ενόχληση του για την απόφαση της λίγκας να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα τονίζοντας ότι “η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Δεν θέλω να συνεχίσω να παίζω και δεν καταλαβαίνω κάποιους από τους συναδέλφους μου που δεν αντιδρούν”.

Στο ίδιο μήκος κύματος δηλώσεων με τον Λαουρέιρο κινήθηκε και ο γενικός διευθυντής της Ντίριατζεν, Σέρτζιο Σαλαζάρ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οι παίκτες μας δεν θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν. Είναι πολύ φοβισμένοι και τους καταλαβαίνουμε. Εμείς επιθυμούμε να διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά οι περισσότερες ομάδες θέλουν να συνεχιστεί. Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η υγεία μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να παίξουμε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σαλαζάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων στη Νικαράγουα χρηματοδοτείται από το κράτος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την Ντίριατζεν, η οποία είναι περισσότερο ανεξάρτητη έχοντας ελάχιστα έως καθόλου έσοδα από το κράτος. Επομένως, γίνεται αντιληπτό για ποιους λόγους η πρόταση της Ντίριατζεν για αναστολή του πρωταθλήματος δεν βρίσκει ανταπόκριση από άλλες ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *