Home >> Sports >> ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Η Σαν Πάμπλο Μπούργος επικράτησε δικαίως της ΑΕΚ στον τελικό του Final 8 της Αθήνας με 85-74 και κατέκτησε το BCL παρουσιάζοντας τόσο στον τελικό όσο και στα προηγούμενα ματς (με Χάποελ Ιερουσαλήμ και Ντιζόν) αγωνιστική εικόνα η οποία αποζημίωσε το ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό για την μέτρια απόδοση των υπολοίπων ομάδων με εξαίρεση την Ντιζόν. Η ΑΕΚ έμοιαζε ως φαβορί με βάση τον παράγοντα της έδρας και την ικανότητα στην επίθεση, αλλά η ομάδα του Χουάν Πεναρόγια απέδειξε ότι ορθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών δυνάμεων της ACB.

H ομάδα του Η. Παπαθεοδώρου επιχείρησε να κυριαρχήσει στο παρκέ και αιφνιδίασε την Μπούργος, αλλά η τακτική της ελληνικής ομάδας εμπεριείχε το στοιχείο της υπεροψίας. Όσο αφορά την επίθεση η επιλογή του isolation game με Ράις και Λάνγκφορντ (σε βαθμό εμμονής) απέναντι σε σκληρό και έμπειρο σύνολο αποδείχθηκε λανθασμένη. Στην άμυνα η απόφαση για όμοια αντιμετώπιση του μέτριου σουτέρ Ρένφρο και του καλού σουτέρ Κουκ οδήγησε στην αναζωογόνηση της ισπανικής ομάδας. Με καλή ψυχολογία χάρη στα τρίποντα του 38χρονου Αμερικανού γκαρντ η Μπούργος ήταν πια το φαβορί, η ανατροπή του 14-24 (1η περίοδος) σε 49-36 (ημίχρονο) αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη και στη συνθήκη αυτή η ομάδα του Θαντ ΜακΦάντεν θεμελίωσε τον επακόλουθο θρίαμβο. Στο 2ο ημίχρονο η άμυνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε, αλλά η επίθεση λειτουργούσε υπό το βάρος του σκορ (μόνον ο Λοτζέσκι φάνηκε συνεπής) και η ήττα δεν αποφεύχθηκε.

Πέρα από την Μπούργος, πρέπει να σημειωθεί ότι η γαλλική Ντιζόν ήταν η μοναδική ομάδα η οποία αποχαιρέτισε τη διοργάνωση με το αίσθημα της ικανοποίησης. Η ομάδα του (πολύ) κοντού Ντέιβιντ Χόλστον νίκησε με ανατροπή την ποιοτική Τουρκ Τέλεκομ στον προημιτελικό αγώνα, δεν μπόρεσε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση στην μετέπειτα τροπαιούχο Μπούργος, αλλά κατάφερε να επικρατήσει της Σαραγόσα στο ματς της 3η θέσης και να αναδειχθεί ως η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Η πορεία της ΑΕΚ δεν κρίνεται επιτυχημένη, αφού μετά από δύο ματς στα οποία σκόραρε με ευκολία (96,5 π.μ.ο), βρέθηκε στον τελικό, αλλά στην ουσία δεν διεκδίκησε το τρόπαιο. Η εικόνα των Σαραγόσα, Τενερίφη,Τουρκ Τέλεκομ και Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν σαφώς αρνητική (η ομάδα του Οντέντ Κάτας είναι σε θέση να επικαλεστεί αδυναμία σωστής προετοιμασίας εξαιτίας της επιδημιολογικής κρίσης στο Ισραήλ),ενώ η τσεχική Νίμπουργκ αντιμετωπίζεται με επιείκεια ως αουτσάιντερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *