Home >> Sports >> Διαδρομή δίχως γυρισμό

Διαδρομή δίχως γυρισμό

Γειά χαρά και πάλι φίλοι μου. Ο Ολυμπιακός μας είναι μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία. Να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα με “σκούπα” απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μετά το 2-0 της Τετάρτης η δουλειά πρέπει να τελειώσει την Κυριακή μια και καλή. Κοινώς, εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει επιστροφή. Νίκη και το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

 Ας αρχίσουμε με δυο λόγια για το ματς του ΟΑΚΑ. Όπως περίμενα ο ΠΑΟ πήγε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό πάλι μέσω του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος και με την τεράστια ανοχή των διαιτητών σου έδινε την εντύπωση πως πρόκειται για τον Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ. Είναι πρακτικά αδύνατο να έχει να αντιμετωπίσει 3 διαφορετικά σέντερ και να μην έχει πάνω από 2 φαουλ σε όλο το ματς και οι αντίστοιχοι ψηλοί μας να έχουν μαζί 13 φαουλ, με τον Ντάνστον να αποβάλλεται. Ειδικά στην επίθεση, ο Μαυροκεφαλίδης χρησιμοποιούσε τόσο πολύ τους αγκώνες του, που αναρωτιόσουν πώς γίνεται να μην του σφυρίζουν επιθετικά φαουλ. Κι όμως το είδαμε και αυτό. Εδώ, βέβαια, είδαμε τον Σπανούλη να αποβάλλεται με 5 φαουλ και τον Σλούκα να έχει 4. Τέλοσπαντων, αρκετά με την διαιτησία. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν χάνει από έναν παίχτη, ούτε καν από δύο παίχτες, όσο και αν προσπαθήσει η διαιτησία. Όσο ο ΠΑΟ δεν βγάζει κάποιον ακόμα πρωταγωνιστή δεν έχει καμία τύχη. Εως τώρα επιβεβαιωνόμαστε.

 Εντυπωσιακός ήταν ο Τρεμέλ Ντάρντεν. Όταν βλέπει ΟΑΚΑ φαίνεται να αφηνιάζει. Πραγματικά εξαιρετικός και σε άμυνα και σε επίθεση. Για εμένα αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ και την νέα χρονιά. Λίγα λεφτά παίρνει, ξέρεις ότι μπορεί να παίξει τρομερή άμυνα και για 3η επιλογή στο 3 είναι μια χαρά.

 Ήδη έχει αρχίσει η απαξίωση του πρωταθλήματος που παίρνει ο Ολυμπιακός. Έχει απουσίες ο ΠΑΟ λένε. Βέβαια τις δυο απουσίες τις αναπλήρωσε στην ουσία. Κοινώς η μόνη απουσία o Μπατίστα ειναι. Αλλά εγώ θα συμφωνήσω τέλοσπαντων, ότι ο ΠΑΟ θα ήταν αλλιώς με Παππά, Γκίστ και Μπατίστα. Αλλά δεν είδα ΠΟΤΕ την ίδια ευαισθησία όταν ο Ολυμπιακός καλούταν να δώσει μια σειρά τελικών χωρίς Μάντζαρη και Λο. Τα δύο βασικά του πλεϊμεϊκερ. Τότε όλοι μιλούσαν για την <<καρδιά του πρωταθλητή>>.Μακάρι βέβαια να ήταν μόνο αυτές οι απουσίες μας. Το 2011 έπρεπε να παίξουμε την σειρά χωρίς το καλύτερο μας σεντερ εκείνης της χρονιάς, Νεστέροβιτς. Όπως φυσικά και αν πάω πιο πίσω, το 2007,που παίξαμε τους τελικούς χωρίς τον Μασιγιάουσκας. Όλες αυτές τις φορές διαβάζαμε για την καρδιά του Πρωταθλητή και το πόσο μεγάλος είναι ο ΠΑΟ. Δεν δόθηκε κανέναν άλλοθι στην ομάδα μας. Αλλά δεν πειράζει. Τα άλλοθι είναι για τις μικρές ομάδες. Τόσο αγωνιστικά, όσο και από θέμα νοοτροπίας. Άλλωστε και στο ματς του ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο, ο ΠΑΟ πλήρης ήταν. Μόνο ο Γκιστ του έλειπε και κόντεψε να χάσει με 15-16 πόντους. Όπως φυσικά και στο ματς του ΣΕΦ τον δεκέμβριο, όπου εκεί ήταν όντως πλήρης, πάλι έχασε.

 Στο ματς του ΣΕΦ τώρα, που ελπίζουμε όλοι να είναι και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μιλάω κυρίως για τον κόσμο. Ήταν αξιοπρεπέστατος στον 1ο τελικό και το ίδιο περιμένω και τώρα. Δεν χρειάζεται απάντηση σε καμιά πιθανή πρόκληση. Μόνο φωνή και ρυθμός. Όσο για την ομάδα, πρέπει να μείνει πιστή στο πλάνο της. Σταθερότητα στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγχωθούμε και να αναστατωθούμε αν είμαστε πάλι λίγο άστοχοι. Η επίθεση του Ολυμπιακού είναι η άμυνα. Από εκεί θα κερδίσουμε και από εκεί έχουμε κερδίσει όλα τα δύσκολα ματς φέτος. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν έχει γυρισμό. Το 3-0 ειναι η μόνη επιλογή. ΠΑΜΕ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ!!

 Y.Γ.1. Δεν ξέρω κατά πόσο θα κερδίζαμε το ματς του ΟΑΚΑ με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο. Πραγματικό “τέρας” ηρεμίας ο Σφαιρό.

Υ.Γ.2. Μην ακούτε τίποτα για μεταγραφικά ή ανανεώσεις ή αποχωρήσεις. Προέχει το πρωτάθλημα. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Υ.Γ.3. Το μπάσκετ είναι πλέον το άθλημα των κοντών. Και 40 πόντους να βάλει ο Μαυροκεφαλίδης, ο Ολυμπιακός δεν χάνει.

Υ.Γ.4. ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΜΟΥ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *