Home >> Sports >> Διδάσκοντας οπαδικό ανθρωπισμό!

Διδάσκοντας οπαδικό ανθρωπισμό!

Οπαδός

Μια λέξη τόσο παραξηγημένη, μια έννοια με λάθος μετάφραση.

Στην σημερινή ελληνική κοινωνία, αν κάνεις το λάθος να πεις ότι είσαι οπαδός μίας ομάδας, ταυτόχρονα στα αυτιά του συνομιλητή σου ακούγεται η λέξη “μπαχαλάκιας”, με εικόνες από επεισόδια, μολότοφ, διακοπές αγώνων και άλλα πολλά.

Θα μου πεις, βέβαια, και όχι άδικα, πως αυτά μας έχει μάθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι Έλληνες οπαδοί, καθώς σπάνια βλέπουμε καλές εικόνες, και οι μάχες ανάμεσα σε οπαδούς τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στην ελληνική ποδοσφαιρική ρουτίνα.

Ποιος μπορεί όμως να αρνηθεί την ομορφιά της οργανωμένης κίνησης, μαζί με φίλους, για έναν σκοπό, μία ομάδα, ένα έμβλημα. Τους πανηγυρισμούς σε κάθε γκολ, είτε είναι ένα ακόμα που απλά θα διευρυνεί το σκορ του αγώνα, είτε είναι το νικητήριο σε έναν αγώνα μεγάλης κρισιμότητας ή ακόμα και μία όμορφη ποδοσφαιρική κουβέντα, και η διαδικασία δημιουργίας ενός κορεό ή ενός νέου πανό!

Πόσο όμορφο είναι να δίνεις παλμό στο γήπεδο, και να γουστάρεις κάθε στιγμή που βρίσκεσαι εκεί.

Μπείτε για λίγο στην θέση των αθλητών και σκεφτείτε. Θα προτιμούσατε να βλέπατε ένα γήπεδο κατάμεστο από κόσμο, αλλά με ντεσιμπέλ “εκκλησίας” ή έναν γήπεδο μισογεμάτο, αλλά με φωνή και πάθος από τους φίλους της ομάδας σας, να σας δίνουν ώθηση και ενέργεια; Η απάντηση ξεκάθαρη, φυσικά η δεύτερη!

Όλο αυτά καλά, αλλά στα πλαίσια του οπαδισμού, φυσικά υπάρχουν οι “ρομαντικοί”, οι “μπαχαλάκηδες” αλλά και άλλες κατηγορίες.

Εδώ όμως έρχονται οι φίλοι της Λέτσε, να μας διδάξουν οπαδικό… ανθρωπισμό!

Πιο συγκεκριμένα ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 24/11, ο αγώνας ανάμεσα στην Λέτσε και την Κάλιαρι, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων τεράστια! Η Κάλιαρι στο ανατολικότερο σημείο της Ιταλίας, στην Σαρδηνία, η Λέτσε στο απέναντι άκρο. Πιο συγκεκριμένα 1159 χιλιόμετρα, που μεταφράζονται σε 22 ώρες ταξίδι. Και όμως, 200 φίλοι των “κυανέρυθρων”, όπως είναι το παρατσούκλι της Κάλιαρι, ταξίδεψαν ως την ιταλική δύση.

Τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα.

Εδώ όμως, έρχονται οι φίλοι της Λέτσε να μας διδάξουν οπαδικό ανθρωπισμό, με την ιδιαίτερη και αξιομνημόνευτη κίνησή τους, καθώς πρότειναν στους φίλους της Κάλιαρι να τους φιλοξενήσουν, ώστε να μην επιστρέψουν πίσω λόγω της τεράστιας απόστασης ανάμεσα στις δύο πόλεις!

Μία κίνηση που σπάνια βλέπουμε, αφού σε εγχώρια τέτοια θέματα έχουμε συνηθίσει οι οπαδοί να δείχνουν τις δυνάμεις τους μέσα από μαχαιριές, “πεσίματα” και καμμένα πανό.

 

 

Έχει συμβεί και σε αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μονακό για το Champions League!

Kάτι ανάλογο συνέβη και στον αγώνα ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μονακό, για την προημιτελική φάση του Champions league την σεζόν 2016 – 2017.

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι και καθώς η αποστολή της Ντόρτμουντ κατευθυνόταν στο “Signal Iduna Park” μία έκρηξη κοντά στο πούλμαν των Γερμανών είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Μπάρτρα. Φυσικό επακόλουθο της κατάστασης ήταν η αναβολή του αγώνα με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ να προσφέρουν φιλοξενία στους φίλους της Μονακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *