Home >> Sports >> Δυνατό γκρούπ,δυνατότερο-μεταγραφικό- φινάλε!

Δυνατό γκρούπ,δυνατότερο-μεταγραφικό- φινάλε!

Καλησπέρα σύγγαυροι. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και έτοιμοι για τα επόμενα μάτς του Ολυμπιακού μας. Δεν πέρασε καιρός από το τελευταίο μου άρθρο όπου μιλούσα για τα νέα πρόσωπα που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι και σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για ακόμα δύο νέα. Ο Ολυμπιακός φύλαγε το καλό για το τέλος και εκτός των Ερνάνι και Ιντέγιε,έχουμε να πούμε αρκετά και για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λίγκ.

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΣΤΥΛ

Ο Ολυμπιακός είχε βγάλει προ ημερών ανακοίνωση που διευκρίνιζε ότι μεταγραφές τέλος. Αλήθεια όμως υπήρξε κανείς που το πίστεψε αυτό; Γιατί εγώ όχι.Στην ομάδα ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν έναν ακόμα επιθετικό και φυσικά ένα στόπερ. Ο επιθετικός αποκτήθηκε και λέγεται Ιντέγιε Μπράουν και ο στόπερ έγινε…Ερνάνι.

Ο Ιντέγιε για εμένα θεωρείται επιθετικός από το πάνω ράφι. Μιλάμε για έναν φορ που είναι μόλις 27 ετών και η Γουέστ Μπρόμ δαπάνησε 13 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Δεν είναι και λίγο αυτό. Μπορεί να μην δικαίωσε τις προσδοκίες στην Πρέμιερ Λίγκ,αλλά για να τα λέμε και όλα δεν πιάνουν όλοι εκεί. Εδω ολόκληροι Φαλκάο και Τόρρες δεν τα κατάφεραν στην Αγγλία. Παρόλα αυτά σε 31 συμμετοχές είχε 7 γκολ και 2 ασίστ. Δεν είναι και μικρό πράγμα σε μια κακή χρονιά να έχουν φύγει 9 γκολ απο τα πόδια του. Εκεί που έβγαλε μάτια ο παίχτης ήταν στην Ουκρανία και στην Γαλλία. Σε πρωταθλήματα κλάσεις ανώτερα από το ελληνικό. Κοινώς, γιατί να μην πετύχει και σε εμάς; Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση με τον Ιντέγιε καθώς δαπάνησε ένα ποσό λίγο πάνω απο τα 6 εκατομμύρια,κλείνοντας και το στόμα σε όσους έλεγαν ότι δεν χαλάει πολλά λεφτά για έναν παίχτη.Σ ημείωση ότι φέτος ξοδεύτηκαν ΜΟΝΟ για αγορές παιχτών 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεταγραφικός οργασμός όμως συνεχίστηκε και με μια ακόμα προσθήκη. Όχι δεν ήταν στόπερ όπως πολλοί ήλπιζαν,αλλά εξτρέμ. Ο Ερνάνι ήταν ο διακαής πόθος του Σίλβα και λογικά ο πορτογάλος κόουτς άνοιξε σαμπάνιες μόλις οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του. Η αξία του παίχτη θα φανεί στο γήπεδο,όπως και όλων των άλλων φυσικά. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι η Πόρτο επι 1,5 μήνα δεν τον δάνειζε με τίποτα και σε συνδυασμό με τα τρελά ποσά που ζητούσε,έδειχνε ότι τον πιστεύει πολύ τον παίχτη. Στο τέλος όμως δεν μπορούσε να τον κρατήσει με το έτσι θέλω,μιας και ο ίδιος ο παίχτης ήθελε να πάει κάπου που θα παίζει. Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν. Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μια μεσοεπιθετική γραμμή φωτιά. Στα χαρτιά πάντα. Τα υπόλοιπα στην πράξη.

Για τον στόπερ τα έχουμε πει και η λίστα του Τσάμπιονς Λίγκ δείχνει οτι ο Σίλβα πιστεύει τον Βούρο μιας και προτιμήθηκε αντί του Αυλωνίτη. Ας ηρεμήσουμε όλοι με τον στόπερ προτείνω. Ακόμα και πέρυσι δεν είχαμε κανένα τρομερό δίδυμο. Μποτία-Αμπιντάλ είχαμε και παρόλα αυτά μείναμε εκτός 16 για έναν μόλις πόντο. Μπορεί να θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα πάνω στον Βούρο ή στον Γούτα. Δεν είναι κακό αυτό. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η άμυνα είναι συνολική προσπάθεια.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

Στο Τσάμπιονς Λίγκ η κληρωτίδα δεν ήταν τόσο επιεικής με τον Ολυμπιακό όσο άλλες χρονιές,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε. Και πέρυσι δύσκολη ήταν αλλά για έναν πόντο δεν περάσαμε στους 16. Ξέρω ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση,αλλά για να είσαι σίγουρος για την 3η θέση πρέπει να κυνηγήσεις την 2η,ώστε να εξασφαλίσεις την 3η. Στο κάτω κάτω γιατί να μην απειλήσουμε την Άρσεναλ; Όποτε έχουμε παίξει στο Λονδίνο έχουμε ηττηθεί στις λεπτομέρειες,ίσως ήρθε η ώρα να της κάνουμε την ζημιά.

Για την Μπάγερν δεν το συζητώ,πρόκειται για απροσπέλαστο εμπόδιο και ειναι ομάδα που εύχεσαι να μην είναι στα πάνω της όταν παίξεις μαζί της γιατί μπορεί να σου βάλει πολλά γκολ. Εύχομαι να γίνει κάνενα μπαμ και να της “τσιμπήσουμε” κανένα Χ την 1η αγωνιστική. Αλλά και να χάσουμε προφανώς και δεν θα μας πει κανείς τίποτα.

Όσον αφορά την Δυναμό τα πράματα είναι απλά. Αν θέλουμε την πρόκριση στους 16 πρέπει να την κερδίσουμε εντός-εκτός. Αν θέλουμε την 3η θέση θα φτανουν και απλά οι 4 βαθμοί. Αλλά όπως είπα ο Ολυμπιακός πρέπει να κυνηγήσει την 2η θέση προκειμένου να εξασφαλίσει την 3η. Η Δυναμό δεν είναι κακή ομάδα. Είναι ο “Ολυμπιακός” της Κροατίας και έχει και δυνατή έδρα. Καλό είναι που θα παίξουμε Οκτώβριο προκειμένου να έχει δέσει όσο πιο πολύ γίνεται η ομάδα.

Εν κατακλείδι. Ο Ολυμπιακος ξεκινάει απο καλύτερη μοίρα φέτος μιας και δεν θα έχει τόσους νέους παίχτες στην βασική ενδεκάδα του όπως πέρυσι. Ρομπέρτο,Μαζουακού,Ελαμπντελαουί,Σιόβας,Τσορι,Μιλιβόγεβιτς,Φορτούνης και Κασάμι παραμένουν στο ρόστερ. Είναι μεγάλη υπόθεση οτι ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό του κορμό και σε συνδυασμό με τις ποιοτικές προσθήκες που έγιναν μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα δούμε κάτι διαφορετικό αυτή την χρονιά. Κάτι διαφορετικό προς το καλύτερο.

Υ.Γ.1. Η διακοπή θα κάνει καλό προκειμένου να μπουν πιο γρήγορα στο κλίμα οι νέοι παίχτες.

Υ.Γ.2. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιός θα πάρει την θέση του Μιλιβόγεβιτς στα πρώτα δύο ματς του Τσάμπιονς Λίγκ.

Υ.Γ.3. Κρίμα για τον Φουστεράκο που έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λίγκ. Αλλά εδώ που τα λέμε δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να προσφέρει πλέον όσα πρόσφερε σε αυτό το επίπεδο. Στα μείον του Φουστέρ είναι ότι στην θέση του είναι η σταθερή αξία ονόματι Τσόρι και ο αναγεννημένος Φορτούνης.

Υ.Γ.4. Έκπληξη ήταν και η απουσία του Ντουρμάζ για πολλούς.Ο Σίλβα έδειχνε να τον εμπιστεύεται αλλά οι τελικές επιλογές δείχνουν ότι προτίμησε να πάρει τους παίχτες που ο ίδιος είχε ζητήσει να προστεθούν στην ομάδα.

Υ.Γ.5. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Πάνω από όλα υγεία εύχομαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *