Home >> Sports >> Ευρωπαϊκά επιτυχημένος, αλλά έχει ακόμα

Ευρωπαϊκά επιτυχημένος, αλλά έχει ακόμα

Ο καθρέφτης των ομάδων είναι η Ευρώπη λένε και θα συμφωνήσω. Ο Ολυμπιακός κοίταξε συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά τον Φλεβάρη για 10 χρονιά τα τελευταία 12 χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό και ένα μεγάλο επίτευγμα αν αναλογιστούμε το επίπεδο των υπόλοιπων ομάδων της χώρας μας αναφορικά με την δική τους εικόνα στην Ευρώπη. Η ομάδα κοίταξε στα μάτια ομάδες όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ, υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα και αν δεν είχε κάνει τα όσα τραγικά λάθη έκανε ο Μεριά η ομάδα ίσως να πήγαινε και για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά με το αλλά δεν καταφέρνεις τίποτα. Πλέον ο Ολυμπιακός συνεχίζει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και επόμενος αντίπαλος ένας παλιός γνώριμος, η Άρσεναλ.

Οι Άγγλοι δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων η ομάδα που ήταν αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρόκειται για μια αγγλική ομάδα η οποία ναι μεν δεν τα πάει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα της, κάτι που επέφερε και την απόλυση του Έμερι, αλλά το Γιουρόπα Λίγκ, στο οποίο μην ξεχνάμε ήταν φιναλίστ πέρυσι, είναι η μόνη διοργάνωση που μπορεί να της δώσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης περιόδου και δεν θα το πάρει καθόλου αψήφιστα και ούτε θα το υποτιμήσει. Το καλό για την ομάδα μας είναι ότι η Άρσεναλ είναι ένα όνομα το οποίο δεν σε παίρνει να υποτιμήσεις και σίγουρα οι παίχτες θα δώσουν τα πάντα κόντρα σε ένα τέτοιον αντίπαλο. Σίγουρα περισσότερα από το να πέφταμε με καμία πιο βατή ομάδα, η εμπορικότητα πουλάει βλέπετε. Επίσης μην ξεχνάμε και τις επιστροφές που θα έχει η ομάδα με Φορτούνη και Βαλμπουενά να αναμένονται τις επάλξεις εκείνη την περίοδο.

Η κλήρωση ήταν σαφώς δύσκολη, αλλά ο Ολυμπιακός μας έχει δείξει ότι στις βατές κληρώσεις, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, την πατάει πιο εύκολα, τώρα για εμένα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη, σε έναν θεσμό που μόνο απίθανες δεν θεωρείτο τέτοιες εκπλήξεις. Το θέμα είναι πως μεταξύ των αγώνων με Άρσεναλ μεσολαβεί η Τούμπα και φοβάμαι ότι αν η Σούπερ Λίγκα δεν αλλάξει την ημερομηνία του αγώνα ο Ολυμπιακός θα κληθεί να διαλέξει αγώνα και θα προτιμήσει να τα δώσει όλα στην Τούμπα, πράγμα λάθος για εμένα, άλλα ελπίζω να είναι μόνο στο δικό μου μυαλό. Η χρονιά τώρα ξεκινάει και να ολοκληρωθεί ιδανικά ο θρύλος χρειάζεται μεταγραφές και επιστροφή παιχτών, θέλουμε έναν στόπερ και ένα χαφ που πρέπει να παρθούν, εμπιστοσύνη στο πλάνο του Μάρτινς και της διοίκησης υπάρχει, αλλά θα ήταν κρίμα να μην έρθει ειδικά ένας στόπερ αντί του Μεριά. Είπαμε ο Ολυμπιακός το πάει καλά, άλλα έχει ακόμα. Μπορεί και καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *