Home >> Sports >> Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ

Γεννημένος στο Τρουκίγιο Άλτο του Πουέρτο Ρίκο ο Γκάρι Μπράουν Ραμίρεζ  (27 χρονών, 1,85 μ.) ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθούσε μπασκετική διαδρομή. Η μέτρια κολλεγιακή καριέρα του ως παίκτης του Γουέστ Βιρτζίνια έμοιαζε να καταδικάζει τον βραχύσωμο γκαρντ στην ανυποληψία. Η επαγγελματική πορεία ξεκίνησε στην πατρίδα του με την Ματαρονίστας ντε Κουάμο. Ωστόσο, το 2017 η πρόταση της ισραηλινής Ιρόνι Νες Ζιόνα αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύτηκε.

Στην ομάδα του κεντρικού Ισραήλ ο Γκάρι Μπράουν αγωνίστηκε για δύο χρόνια πρωτίστως σε ρόλο πόιντ γκαρντ και δευτερευόντως ως σούτινγκ γκαρντ. Σε 72 ματς με την Νες Ζιόνα η απόδοση του ήταν εξαιρετική (12,9 π.μ.ο, 4,7 α.μ.ο, 4,7 ρ.μ.ο), αλλά δεν θα ήταν αρκετή, ώστε να ξέφευγε από την μετριότητα του Fiba Europe Cup, εάν δεν αγωνιζόταν με επιτυχία στην εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο. Στο κρίσιμο ματς της 26ης Φεβρουαρίου 2019 η νίκη των «Μπορίκουας» επί της Ουρουγουάης στο Κολιζέο Ρομπέρτο Κλεμέντε με 65-61 σήμανε την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Ο Μπράουν είχε σκοράρει 16 πόντους…

Στο Μουντομπάσκετ η ομάδα του Έντι Κασιάνο παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως αδύναμη σε σύγκριση με το παρελθόν και η απουσία του Χουάν Χοσέ Μπαρέα αύξησε το βάρος της ευθύνης του Μπράουν. Η πρόκριση στην 2η φάση με τρίποντο του στο τέλος του αγώνα με την Τυνησία χάρισε στον ίδιο δημοσιότητα και στον προπονητή του δόξα… Σε πέντε ματς στην Κίνα ο ταχύτατος γκαρντ προσέφερε ποικιλοτρόπως στην ομάδα του (9 π.μ.ο, 4,6 α.μ.ο, 3,6 ρ.μ.ο) και η μεταγραφή στην Νταρουσάφακα του Eurocup ήταν φυσική συνέπεια.

Με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης αγωνίστηκε μόνο στην Ευρώπη (15 ματς) επιβεβαιώνοντας την αξία του ως πλέιμεικερ και σουτέρ (10,8 π μ.ο, 3,6 α.μ.ο, 2,9 ρ.μ.ο). Τον Ιούλιο του 2020 αποκτήθηκε από την Τρέντο. Η ανοδική πορεία του συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση, αφού ηγείται της ιταλικής ομάδας η οποία εμφανίζεται ισχυρή στο Eurocup (3/3). Η στατιστική απεικόνιση του Πορτορικάνου γκαρντ στα ματς αυτά είναι εκπληκτική (14,3 π.μ.ο., 8 α.μ.ο, 4,7 ρ.μ.ο).

Από μπασκετική άποψη ο Γκάρι Μπράουν Ραμίρεζ διακρίνεται για την ταχύτητα του χάρη στην οποία οδηγεί σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα αυξάνοντας την πιθανότητα ορθώς εκδηλωμένης επίθεσης, για το καλό σουτ από μακρινή απόσταση (40% ποσοστό καριέρας) και για την ικανότητα του στο ριμπάουντ (με βάση το ύψος του). Ωστόσο, καλείται να βελτιώσει την αμυντική ικανότητα του προκειμένου να σταδιοδρομήσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *