Home >> Sports >> Η επιστροφή απαιτεί θυσίες

Η επιστροφή απαιτεί θυσίες

Δεν είναι ποτέ εύκολη η επιστροφή στις επιτυχίες και στην κορυφή, πόσο μάλλον η καθιέρωση σε αυτές. Ο Ολυμπιακός επέλεξε το δύσκολο μονοπάτι, ένα μονοπάτι που θα έπρεπε να είχε πάρει από καιρό. Η ομάδα έφυγε με δική της πρωτοβουλία από το πρωτάθλημα της Α1 και υποβιβάστηκε στην Α2 με την ελπίδα να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ σε ότι αφορά την αξιοπιστία του και φυσικά να παίζονται όλα τα παιχνίδια επί ίσοις όρους. Επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός το έχει πάει εξαιρετικά, αλλά αυτό που μετράει από εδώ και στο εξής είναι και το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός θα χρειαστείς να κάνει ολοκληρωτικές αλλαγές και οικονομικές υπερβάσεις.

Από την ομάδα που θα δούμε να αγωνίζεται του χρόνου θα λείπουν αρκετοί παίχτες από την φετινή ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με σημαντικές αλλαγές στους ξένους καθώς μόνο ο Μιλουτίνοφ θεωρείται σίγουρος (φεύγει μόνο για Σπερς), ενώ και ο Γκος έχει για ακόμα έναν χρόνο κλειστό συμβόλαιο και θεωρώ πως ο Μπλατ θα του δώσει ακόμα μια ευκαιρία. Ο Ζακ Λεντέι χαιρετάει για χάρη του Τζέρεμι Έβανς, ένα 4άρι με καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα, πιο αθλητικό και καλύτερο αμυντικό, ενώ οι Γιάνις Τίμα, Αξέλ Τουπάν, Στρέλνιεκς και Γουέμπερ είναι εδώ και καιρό παρελθόν. Στο 5 και στην πλαισίωση του Μιλουτίνοφ γίνονται συζητήσεις με τον Οθέλο Χάντερ, ενός παίχτη που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για φέτος αυτό) και θεωρείται ένα από τα πιο αθλητικά 5αρια της Ευρωλίγκα. Σίγουρα αν αποκτηθεί θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών με τον Νίκολα.

Η πιο σημαντική προσθήκη όμως θα είναι αυτή στα γκαρντ και συγκεκριμένα στον άσσο. Ο Ολυμπιακός κινείται για τον Κώστα Σλούκα, προσφέροντας του κάπου στο 1,7 εκατομμύρια τον χρόνο, αν καταφέρει η ομάδα και πείσει τον Κώστα να γυρίσει θα πρόκειται για κίνηση ματ που θα αλλάζει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς πρόκειται για έναν εκ τω κορυφαίων πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη αυτή την στιγμή και στην καλύτερη ηλικία. Στην ομάδα έχουν καταλάβει πως η φυγή του Σλούκα ήταν το μεγαλύτερο λάθος του συλλόγου και αυτή την στιγμή κοιτάνε να το φτιάξουν. Σε ότι αφορά το 2 και τον αντι-Στρέλνιεκς, είναι εξίσου κομβικής σημασίας μεταγραφή καθώς και εκεί θα χρειαστεί παίχτης που θα ξεκλειδώνει τις άμυνες με το τρίποντο του, αλλά στα χαρακτηριστικά θα πρέπει να διαθέτει και inside game. Γενικά σε αυτές τις 2 θέσεις θα πρέπει να πέσει το περισσότερο χρήμα.

Σε ότι αφορά τους εναπομείναντες Έλληνες, ο σύλλογος θα συζητήσει αναπροσαρμογή συμβολαίου με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη. Ελπίδα όλων να δεχτούν καθώς είναι και οι δύο σημαντικά θεμέλια των επιτυχιών, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε 2013 πλέον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *