Home >> Sports >> Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Μετά την καλή παρουσία του με την Νίζνι Νόβγκοροντ το 2019 ο Κέντρικ Πέρρυ (27 χρονών, 1,83 μ.) δεν εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή συνθήκη, αφού η μετακίνηση του στη Λεβαλουά Μετροπολιτάν δεν θεωρήθηκε ορθή απόφαση. Ωστόσο, η τύχη δεν εγκατέλειψε τον βραχύσωμο combo guard. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα ήταν η ιδανική προοπτική και ο Πέρρυ αποδεικνύει την ποιότητα του σε επίπεδο Eurocup έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία του για σπουδαία καριέρα.

Παρά την εξαιρετική απόδοση του στο NCAA με τον Γιανγκστόουν Στέιτ (123 ματς, 16,2 π.μ.ο, 4,1 α.μ.ο, 4,1 ρ.μ.ο) ο Αμερικανός γκαρντ δεν κατάφερε να γίνει ντραφτ το 2014. Η επαγγελματική πορεία του ξεκίνησε με την ομάδα των Σύδνεϋ Κινγκς και το 2015 αγωνίστηκε για ελάχιστο χρόνο στην G-League ως παίκτης της Αιόβα Ένερτζι. Στην συνέχεια υποχρεώθηκε να αγωνιστεί στην Ουγγαρία με Κορμάντ και Ζολνόκι και στα Σκόπια με την Κάρπος Σόκολι με απολογισμό το Κύπελλο Ουγγαρίας το 2016 και το Κύπελλο Σκοπίων το 2017.

Τον Ιούλιο του 2018 η μεταγραφή στην Νίζνι φάνηκε να τοποθετεί τον Πέρρυ στο μπασκετικό χάρτη. Με την ρωσική ομάδα ο γκαρντ απόν το Οκόι της Φλόριντα πρωταγωνίστησε τόσο στην VTB – League (18 ματς, 16,2 π.μ.ο, 6,8 α.μ.ο, 3,3 ρ.μ.ο) όσο και στο Basketball Champions League στο οποίο οδήγησε την ομάδα μέχρι την προημιτελική φάση (15 ματς, 15,3 π.μ.ο, 5,3 α.μ.ο. 3,6 ρ.μ.ο). Βεβαίως, η επόμενη αγωνιστική περίοδος δεν εξελίχθηκε όπως επιθυμούσε ο Κέντρικ Πέρρυ. Η εικόνα του με τη φανέλα της γαλλικής Λεβαλουά ήταν απογοητευτική, αλλά βελτιώθηκε κατά πολύ αγωνιζόμενος με την Μέγκα Μπέμαξ και κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Στην Σλοβενία έχει ήδη κατακτήσει το Σούπερκαπ και αποτελεί τον καλύτερο παίκτη της ομάδας την οποία βοηθά να είναι ανταγωνιστική στο Eurocup (4-3) με την εκπληκτική απόδοση του (16,1 π.μ.ο, 6,4 α.μ.ο, 3 ρ.μ.ο).

Τεχνικώς, ο Κέντρικ Πέρρυ αγωνίζεται πρωτίστως ως πλέιμεικερ και δευτερευόντως ως σούτινγκ γκαρντ. Είναι ικανότατος δημιουργός, αρέσκεται να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και στο σετ παιχνίδι βασίζεται στο καλό σουτ του. Ωστόσο, το μέγεθος του συνιστά πρόβλημα, όταν ο αντίπαλος είναι σε θέση να αναγκάσει τον Αμερικανό γκαρντ να αμυνθεί στο low – post και ενδεχομένως στέρησε από τον Πέρρυ μία θέση στο ντραφτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *