Home >> Sports >> Κάθε αρχή και δύσκολη (;)

Κάθε αρχή και δύσκολη (;)

Σύμφωνα με πολλές απόψεις, η αρχή είναι το δύσκολο κομμάτι σχεδόν στα πάντα.Στον αθλητισμό ακόμα παραπάνω γιατί στην αρχή είναι που μπαίνουν τα θεμέλια για μια αξιόλογη πορεία.Έτσι και ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα, έχει ένα ρεκόρ 4-0 και δείχνει ότι και για φέτος έχει στόχο την κορυφή της Ευρώπης.
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής. Αγωνίζεται χωρίς τον αρχηγό του και ηγέτη του, χωρίς τον Τιλί που είναι ο φετινός άτυχος της χρονιάς (ελπίζουμε και ο μοναδικός) και με 4 καινούριους ξένους. Παρόλα αυτά δείχνει πέρα για πέρα ανταγωνιστικός και πάνω απ’όλα συνεπής στο πλάνο που διαθέτει ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Πολλοί θα αναφέρουν το βατό πρόγραμμα που είχε στο ξεκίνημα, αλλά σε αυτή την Ευρωλίγκα,που όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες, δεν υπάρχει εύκολο πρόγραμμα. Εύκολο το κάνει η ομάδα.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι οι ξένοι της ομάδας μας δείχνουν να μπαίνουν γρήγορα στην φιλοσοφία της ομάδας και αποδέχονται τον ρόλο τους. Μην ξεχνάμε ότι παίχτες όπως ο Τόμπσον και ο Ρόμπερτς προέρχονται από το ΝΒΑ και ειδικά ο Τόμπσον ήταν παίχτης με 23 λεπτά μ.ο. Κι όμως τον βλέπεις να μην το παίζει “ντίβα” που κάλλιστα θα μπορούσε να το κάνει, αλλά έχει αποδεχτεί τον ρόλο του.
Μόλις γυρίσει και ο Σπανούλης θα δούμε παίχτες όπως ο Στρέλνιεκς και ο Μακλίν να γίνονται ακόμα καλύτεροι,ενώ σημαντική θα είναι η παράλληλη παρουσία του Σπανούλη και του Ρόμπερτς στην 5αδα. Ο Σπανούλης θα προσφέρει τις σταθερά 5-6 ασίστ που μοιράζει, ενώ ως εξαιρετικός εκφραστής του πικ εν ρολ που είναι ο Βασίλης, θα κάνει μάγκα και τον Μακλίν, όπως τόσους και τόσους ψηλούς αντίστοιχου στυλ όπως ο Αμερικανός.
Τέλος,έχουμε το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Πολύ δύσκολο παιχνίδι κατά την άποψη μου και ας προβληματίζει έντονα ως ομάδα. Δεν γίνεται να χάνει και πάντα, ενώ θα έχουν επιστρέψει και οι Κλαβέρ-Σάντερς. Ακόμα και αν χάσουμε, δεν χάνουμε κάτι μιας και η ομάδα ακόμα ρολάρει και στην πορεία, με την επιστροφή και του αρχηγού, θα είναι ακόμα καλύτερη. Η αρχή ήταν ευκολότερη απ’ότι περίμεναν οι περισσότεροι. Η συνέχεια όμως θα είναι που θα καθορίσει το πόσο σκληρά θεμέλια μπήκαν και μπαίνουν τώρα στην αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *