Home >> Sports >> Κόντε… τα κατορθώματα του περιπλανόμενου ισπανού ”killer”…

Κόντε… τα κατορθώματα του περιπλανόμενου ισπανού ”killer”…

Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και με την εξαιρετική του παρουσία έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων.Σημαντικό να αναφέρουμε πως δεν παίζει σε καμία μεγάλη ομάδα όπως για παράδειγμα Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Εκείνος αγωνίζεται στην ομάδα του Πας Γιάννινα και δεν είναι άλλος από τον Πέδρο Πέρεζ Κόντε που ηγείται στην επιθετική γραμμή του συλλόγου.Ο Ισπανός επιθετικός τα δύο τελευταία χρόνια είναι ”κάτοικος” Ιωαννίνων και επίσης ο πιο φορμαρισμένος στράϊκερ του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς στατιστικά έχει τρομερή συνέπεια με τα αντίπαλα δίχτυα (δύο χρόνια- 20 γκόλ).

Ο Κόντε γεννήθηκε στην Κόρδομπα της Ισπανίας στις 1 Ιουλίου του 1988 και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα πραγματοποίησε στην δεύτερη ομάδα της Κόρδομπας την σεζόν 2006-2007. Δύο χρόνια του ήταν αρκετά για να αναδείξει το ταλέντο και την καταπληκτική επαφή που έχει με τα δίχτυα ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη ομάδα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008.Την ευκαιρία του την πήρε από τον προπονητή της ομάδας,στον αγώνα με την Τενερίφη για το κύπελλο Ισπανίας στο 82′ αντικαθιστώντας τον Πέπε Ντίαζ. Παρότι η ομάδα αποκλείστηκε με 2-1,ο Ισπανός επιθετικός είχε πιο χαρούμενα πράγματα να σκεφτεί όπως το ντεμπούτο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ όσο ήταν στην συγκεκριμένη ομάδα.Την σεζόν 2009-2010 πήρε μεταγραφή για την τρίτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης μένοντας για έναν χρόνο και σημειώνοντας 16 γκολ σε 34 συμμετοχές. Από το 2010 μέχρι το 2016 δεν του δόθηκε η ευκαιρία να μετακομίσει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο και παρέμεινε στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας αφού κάθε χρόνο άλλαζε και μία ομάδα.Οι σύλλογοι που πίστεψαν στον Ισπανό επιθετικό ήταν η Jaen,Pozoblanco,Γρανάδα Β,Alcoyano,Melilla και Μερίδα.

Αυτά τα 6 χρόνια με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε κατάφερε να πετύχει σε 196 συμμετοχές 68 γκολ .Την ομάδα της Μερίδα την βοήθησε να τερματίσει όγδοη στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας κατατάσσοντας τον εαυτό του πρώτο σκόρερ της ομάδας και ακόμα βγαίνοντας τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.Την ευκαιρία που δεν του έδωσε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης,την έδωσε ένα μικρότερης δυναμικής και δεν είναι άλλο από το Ελληνικό.Οι άνθρωποι από την ομάδα των Ιωαννίνων τον ανακάλυψαν, πίστεψαν στο ταλέντο του και τον απέκτησαν το 2016 και σε ηλικία 28 χρονών. Από τότε είναι δύο χρόνια στην ελληνική ομάδα και έχει βοηθήσει με την παρουσία και την ελκυστικότητα του με τα αντίπαλα δίχτυα που διαθέτει να κάνει τον σύλλογο υπολογίσιμο και επίσης να γίνει στόχος δυνατών και μεγάλων ελληνικών συλλόγων. Ακόμα σε 36 συμμετοχές με την ομάδα τα δύο χρόνια που αγωνίζεται έχει κατορθώσει να πετύχει 20 γκολ και πέρυσι να βγει πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 13 γκολ.

Φέτος έχει πετύχει 7 γκολ μένοντας ένα γκολ πίσω από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος και υπόσχεται να κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα αν και είναι 30 χρονών πλέον και μεγαλώνοντας, τα περιθώρια στενεύουν για εκείνον, κάτι που δεν φαίνεται να τον πτοεί ιδιαίτερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *