Home >> Sports >> Με εκτελεστή Ελ Αραμπί φουλ για το 45ο

Με εκτελεστή Ελ Αραμπί φουλ για το 45ο

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 0-1
Σα να μην πέρασε μια μέρα από την διακοπή του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το 1-0 στην Τούμπα του ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική των play offs.
Οι Θεσσαλονικείς φάνηκε ότι επηρεάστηκαν από την πολύμηνη αγωνιστική αδράνεια και δεν κατάφεραν σε καμία φάση του αγώνα, να απειλήσουν τον αντίπαλο τους.
Ο αγώνας ξεκίνησε με ορμή για τους Πειραιώτες καθώς στο 7′ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί, όταν σε κόρνερ ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στην γραμμή και ο Μαροκινός επιθετικός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή να καταλογίζει οφσάιντ.
Για κάποιους λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή μετά και την βοήθεια από το VAR, για άλλους σωστή.
Στην συνέχεια, δείχνοντας ότι οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν προβλήματα στο παιχνίδι τους και με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, ήρθε το γκολ, όταν ο Βαλμπουενά κέρδισε την μπάλα από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ και βρίσκοντας τον Ελ Αραμπί σαν σε προπόνηση άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ.
Να σημειώσουμε πως όλοι οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού και ο Μαροκινός στράϊκερ σκόραρε για ακόμη μία φορά σε άδειο γήπεδο, όπως είχε κάνει με τον ΠΑΟ εντός(1-0), την ΑΕΛ εντός(4-1) και την Γούλβς εντός (1-1).
Το πρώτο ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό και απείλησε κυρίως με κάποια σουτ του Μασούρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ φάνηκε περισσότερο, με καλύτερη κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να κάνει μία ουσιαστική φάση, παρά μόνο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού όταν ο Άκπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τον Σα.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Λάζαρο, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση πριν τον αγώνα, παθαίνοντας ρήξη έσω πλαγίου και μένοντας εκτός 6 βδομάδες.
Ο Μαρτίνς όμως είδε και τον Μπα, τον αμυντικό του να μην μπορεί να συνεχίσει στο 75′ και να αντικαθιστάτε από τον Σισέ, με το ιατρικό επιτελείο να ενημερώνει πως πρόκειται απλά για μια κράμπα.
Το ιστορικό κομμάτι του αγώνα ήταν πως για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νέος κανόνας που προβλέπει να γίνουν από 3 αλλαγές 5.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Ελ Αραμπί που δεν ξεχνάει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ κατώτερος των περιστάσεων για ένα ακόμη παιχνίδι για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ήταν ο Μαουρίτσιο που έμοιαζε να είναι χαμένος σε όλη την διάρκεια στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Στο τέλος του αγώνα φίλοι του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση των παικτών, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Αμπέλ Φερέϊρα είπε ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ήττα και το φάρμακο για την ψυχολογία είναι μόνο οι νίκες.
Από την άλλη, ο Μαρτίνς αφιέρωσε την νίκη στον Σεμέδο που έχασε την νονά του, στους φίλους της ομάδας, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος με την διαχείριση των παικτών του.
Ο μαέστρος του Ολυμπιακού, Βαλμπουενά αναφέρθηκε στην δυνατή ψυχολογία και το πνεύμα νικητή που έχουν οι συμπαίκτες του, αλλά και πως τα δίνει όλα για την ομάδα του.
Τέλος, ο ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το σύνθημα πως ξεκίνησε με νίκες η ομάδα και συνεχίζει δυνατά.
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 1-1
 
Ο ”απολυμένος” Δώνης κέρδισε στα σημεία τον Καρέρα
Στο Αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στην ισοπαλία, με τους Ενωσίτες να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την ήττα του ΠΑΟΚ για να ανέβουν στην δεύτερη θέση και τους Πράσινους παρά τα προβλήματα τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά να εμφανίζουν πολύ καλή εικόνα, αποσκοπόντας και στη νίκη.
Βέβαια υπήρξαν και τα παρατράγουδα αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με τους παίκτες του ΠΑΟ πριν την σέντρα του παιχνιδιού να σηκώνουν μια φανέλα για τον 17χρονο Φάνη Αυγερινό από την Κ17, γράφοντας ”Φάνη περαστικά και σύντομα κοντά μας”, ενώ μετά από προτροπή της Ένωσης γονάτισαν όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων για την μνήμη του Φλόϊντ στην Αμερική.
Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τον διαιτητή Τζήλο να χαρίζει από μία κόκκινη κάρτα σε Κουρμπέλη και Λόπεζ.
Στην πρώτη διακοπή του αγώνα για ανάσες και σε μία στιγμή που δεν φαίνονταν ότι τα πράγματα θα πάρουν μια τέτοια άσχημη τροπή, ο Βέρντε συνομίλησε με τον Μπακάκη και όταν ο Βράνιες μπήκε στην μέση και τους διέκοψε, ο Ιταλός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων για αδιευκρίνιστη αιτία, έπιασε από τον λαιμό τον Βόσνιο αμυντικό, με τους ψυχραιμότερους να μπαίνουν ανάμεσα τους και να τους χωρίζουν.
Στην συνέχεια ο Βέρντε πήγε να δώσει το χέρι στον συμπαίκτη του που διαπληκτίστηκαν και εκείνος δεν το δέχθηκε.
Οι φιλοξενούμενοι κάτω από τις οδηγίες του Δώνη, ήταν καλύτεροι για τουλάχιστον μία ώρα παιχνιδιού, υστερώντας βέβαια στην τελική πάσα, αφού του Καρέρα δεν κατάφεραν να του βγουν τα πλάνα με τον Μάνταλο στην κορυφή και τους Ολιβέϊρα και Αραούχο στον πάγκο.
Στο 53′ ο Μακέντα βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης βλέποντας το ΒΑΡ ακύρωσε το τέρμα των Πρασίνων σωστά, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Γίοχανσον πάνω στον Λιβάγια στην αρχή της φάσης.
Χωρίς να το βάλει κάτω ο ΠΑΟ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και πάλι με τον συνήθη ύποπτο Μακέντα στο 65′ όταν μέσα από την περιοχή πλάσαρε σωστά, βάζοντας δίκαια την ομάδα του μπροστά.
Αυτή η εξέλιξη φαίνεται ότι θορύβησε τον προπονητή της ΑΕΚ και στο 67′ έβαλε τον Ολιβέϊρα στην θέση του Σιμόες, που ήταν ο καλύτερος στον χώρο του κέντρου για την ομάδα του μέχρι εκείνη την στιγμή.
Στο 75′ ο Ολιβέϊρα βρήκε με έξοχη πάσα μέσα στην περιοχή και διαγώνια τον Λιβάγια, με τον τελευταίο να σουτάρει, να ισοφαρίζει το παιχνίδι και να βγάζει από την δύσκολη θέση τον προπονητή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία λεπτά του αγώνα μπήκε αλλαγή και ο Αραούχο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει παραπάνω την άμυνα του ΠΑΟ.
Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ξεκάθαρα ο Λιβάγια που εκτός του γκολ που πέτυχε, πίεζε συνεχώς σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ οι αδύναμοι κρίκοι της αναμέτρησης ήταν οι Σιμάνσκι και Κρίστισιτς οι οποίοι είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσαν να παίξουν κάθετα.
Σε δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα ο Καρέρα είπε ότι οι παίκτες του έπαιξαν μηχανικά στο πρώτο ημίχρονο και καλά στο δεύτερο, ενώ ο Ολιβέϊρα που μπήκε αλλαγ, έβγαλε και ασίστ τόνισε πως η ομάδα έχει 9 τελικούς ακόμα μπροστά της και πως ο ίδιος δεν είναι ακόμα έτοιμος στο 100%.
Ο Λιβάγια δήλωσε χαρούμενος με την αντίδραση των συμπαικτών του μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά και με το τέρμα που πέτυχε ο ίδιος, ενώ ο Μακέντα έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι και του χρόνου θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.
Τέλος ο Δώνης επισήμανε ότι είναι στενοχωρημένος πάρα πολύ με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και ότι έχει παλέψει αρκετά με τον εαυτό του.
Αρης-ΟΦΗ: 3-1
 
”Χώρεψε” τους Κρητικούς πεντοζάλι στην βροχή ο Γκάμα
Σε έναν αγώνα που είχε καταιγιστική βροχή, αλλά και καταιγισμό από γκολ συνολικά, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με ανατροπή και μπήκαν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους για την πρώτη αγωνιστική των play offs.
Οι φιλοξενούμενοι είδαν την τελευταία στιγμή τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό τους Βαζ να μην μπορεί να αγωνιστεί εξαιτίας ενοχλήσεων που ένιωσε στον τετρακέφαλο, ενώ εκτός για την κρητική ομάδα ήταν και οι Τσιλιανίδης, Φερέϊρα.
Πριν την σέντρα του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων αλλά και οι διαιτητές εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μαύρα μπλουζάκια που έλεγαν ”Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, στηρίζοντας έτσι και εκείνοι από την μεριά τους, την φρικτή δολοφονία του Αφρο-Αμερικάνου Φλόϊντ από τον αστυνομικό.
Στο ”Κλεάνθης Βικελίδης” βρέθηκε και ο ισχυρός άντρας της ομάδας, Καρυπίδης, έχοντας μια πιο κάζουαλ εμφάνιση, φορώντας ένα σακάκι και μια βερμούδα.
Στα αγωνιστικά δρώμενα, Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά και παρά την δυνατή βροχή που έκανε και βαρύ το τερέν του γηπέδου, ευτύχησε να προηγηθεί στο 21′ με τον Μάνο να γυρνάει και να δίνει πάσα στον Σακόρ και εκείνος με σουτ να σκοράρει και να αφήνει άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και βρήκαν την ισοφάριση στο 42′ με τον Γκάμα από κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Ρόουζ που διάνυσε αρκετά μέτρα το γήπεδο.
Το τέρμα αυτό ο σκόρερ του Άρη, το αφιέρωσε στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πωτη γραμμή της μάχης με τον ιό.
Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας την ψυχολογία ο Άρης έφτασε στο 73′ και με απευθείας υπέροχο φάουλ που χτύπησε πρώτα στο δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα ο Γκάμα, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε μπροστά την ομάδα του.
Ενώ στο 80′ ο Φετφατζίδης μέσα στην περιοχή, βρήκε δίπλα του τον Κόρχουτ και εκείνος με δυνατό διαγώνιο σου, ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Θεσσαλονικείς και έγραψε το τελικό 3-1.
Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν φυσικά ο Γκάμα με τα δύο του γκολ, ενώ κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν και οι τέσσερις αμυντικοί του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΟΦΗ, ο Σίμος, εκθείασε την ομάδα του παρά την ήττα, λέγοντας πως ήταν καλό παιχνίδι για πρώτο μετά και από τόσο καιρό και κατέληξε, λέγοντας πως πρέπει να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί.
Από την άλλη ο Ένινγκ έπλεξε το εγκώμιο του Γκάμα χαρακτηρίζοντας τον ηγέτη, ενώ ο Κόρχουτ δήλωσε πως θέλει να μείνει στην ομάδα.
Τέλος ο Γκάμα ανέφερε πως είναι σε συζητήσεις με τον Άρη και πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, ενώ έκανε λόγο και για την υπόθεση του Ματίγια, λέγοντας πως θα βρεθεί η λύση με τον παίκτη.
ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης: 1-2
 
Κόντρα στην παράδοση αλλά με ψυχή την ανατροπή οι Αρκάδες
Οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν τους χρυσούς τρεις βαθμούς για την συνέχεια των play out, με ανατροπή και εκτός έδρας από την μαχητική ΑΕΛ, μη έχοντας και την καλύτερη απόδοση.
Ο Αστέρας έχασε τελευταία στιγμή με πρόβλημα τον αμυντικό Σουάρεθ αφού ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού, ενώ εκτός αποστολής ήταν και ο Ιγκλέσιας, ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, με τον Μόρα όμως να τραυματίζεται στα πρώτα λεπτά και να αντικαθιστάται.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον έμπειρο αμυντικό λένε για θλάση στον δικέφαλο και όπως όλα δείχνουν θα λείψει από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο.
Στο 42′ και μετά από κόρνερ, ο Σεσέροβιτς γύρισε με κεφαλιά πάσα στον Μιλοσάβιεβιτς και ο τελευταίος με γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Ο σκόρερ της ΑΕΛ αφιέρωσε το γκολ του στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ελάχιστα λεπτά όμως αργότερα και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του 45+4′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μπαράλες να ευστοχεί και να ισοφαρίζει το σκορ πριν την ανάπαυλα.
Ο επιθετικός του Αστέρα αφιέρωσε το γκολ του στον Ιγκλέσιας, δείχνοντας του ότι όλη η ομάδα στέκεται δίπλα του.
Το τελικό 1-2 και την ανατροπή υπέγραψε με φανταστικό μακρινό απευθείας φάουλ ο Φερνάντες, ξεραίνοντας τους Βυσσινί στον κάμπο.
Καλύτερος της αναμέτρησης ήταν Φερνάντες που έβαλε το νικητήριο και πανέμορφο γκολ, ενώ αδύναμος κρίκος ήταν ο Αιγύπτιος χαφ Γκαζάλ της ΑΕΛ, που δεν βοήθησε καθόλου και έχασε πολλές μονομαχίες στο δεύτερο ημίχρονο.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής των Αρκάδων Ράσταβατς, είπε πως θα επιστρέψει η ομάδα στην κατάσταση που ήταν και πριν την διακοπή, ενώ ο ένας από τους σκόρερ, ο Μπαράλες ανέφερε για ακόμα μία φορά των συμπαίκτη του Ιγκλέσιας, λέγοντας πως ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για τον Ματίας.
Λαμία-Παναιτωλικός: 2-0
 
Επαγγελματική νίκη από τα ”μωρά” του Μάτζιου
Οι γηπεδούχοι έκαναν το χρέος τους και επικράτησαν σχετικά εύκολα των φιλοξενούμενων, μπαίνοντας με το δεξί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τα play out, χωρίς ωστόσο να λείψουν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε χωρίς τους τιμωρημένους Ντάλσιο, Κνετ και Ταχάρ, ενώ η Λαμία χωρίς τους Ταϊρού, Ασίγκμπα, αλλά και τον Ισπανό χαφ Τιρόνε που ήταν τραυματίας.
Στο γήπεδο της Λαμίας βρέθηκαν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας με τον προπονητή της ομάδας Γρηγορίου, καθώς την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ φιλοξενείτε από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκαν στο 29′ με σουτ συρτό του Βιγιάλμπα μετά από γύρισμα μέσα στην περιοχή και έξοχη πάσα του Αραβίδη.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής της Λαμίας στάθηκε μπροστά από μία μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ο Αραβίδης ένιωσε ενοχλήσεις με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μυϊκό πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και να αντικαθιστάτε από τον Καραμάνο και από την άλλη ο σκόρερ Βιγιάλμπα να μην μπορεί να συνεχίσει για τον ίδιο λόγο και να παίρνει την θέση του ο Μπουλούλης.
Στο τέλος της αναμέτρησης όμως και πιο συγκεκριμένα στο 78′ ο Μπεχαράνο γύρισε σωστά με πάσα στον Μιγκέλ και εκείνος με ένα πολύ ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κλειδώνοντας έτσι τη νίκη χρυσάφι.
Αξίζει να τονίσουμε πως ο Μιγκέλ μπήκε αλλαγή στο 76′ στην θέση του Βασιλόγιαννη και μετά από δύο λεπτά σκόραρε για το τελικό αποτέλεσμα.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Βιγιάλμπα καθώς εκτός από το γκολ που πέτυχε έπαιξε στον άξονα και όχι τα άκρα, πηγαίνοντας τα πολύ καλά, αλλά έβγαινε συνεχώς και κυρίως το πρώτο ημίωρο στην πλάτη των αμυντικών του Παναιτωλικού, προσπαθώντας να απειλήσει πιο ουσιαστικά.
Ενώ κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν όλοι οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Παναιτωλικού Χάβος, είπε ότι οι παίκτες του μπήκαν άνετοι και από εδώ και πέρα πρέπει να βγάλουν αντίδραση, ενώ από την μεριά του ο προπονητής της Λαμίας Μάτζιος, έκανε λόγο ακόμα και για διεκδίκηση της 7ης θέσης, όσο νωρίς και αν είναι αυτό.
Πανιώνιος-Βόλος: 1-0
 
Η ελπίδα ”πεθαίνει” τελευταία στη Νέα Σμύρνη
Στη Νέα Σμύρνη φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν, κερδίζοντας τον Βόλο και αναπτερώνοντας όσο μπορούν τις ελπίδες για την συνέχεια των play out.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες αφού ήταν τιμωρημένος ο Γκουαροτσένα και τραυματίας ο Γέντρισεκ.
Ακόμα εκτός αποστολής ήταν οι Κανταμούρο και Τόρες, με τον τελευταίο να μην συνεχίζει άλλο στην ομάδα του Βόλου.
Στα αγωνιστικά ο Πανιώνιος έχασε στο 41′ τον 26χρονο Γεωργιανό του επιθετικό Αραμπουλί αφού ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να έχει υποστεί θλάση.
Από αυτό το σημείο και μετά ο Τσιλούλης πέρασε στην επίθεση για να εκμεταλλευτεί η ομάδα την ταχύτητα του και τους βγήκε η εσωτερική αλλαγή αφού στο 57′ και μετά από τρομερό σπριντ, πάσαρα έγκαιρα στον Εμμανουηλίδη, γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Ο παίκτης το πανηγύρισε έντονα, όπως και οι συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον πάγκο, βλέποντας όλους του Πανιωνίου να γίνονται μια τεράστια αγκαλιά μη τηρώντας τα μέτρα που έχει πει η κυβέρνηση για τον ιό.
Καλύτερος παίκτης ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Εμμανουηλίδης, ενώ κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Ισπανός χαφ του Βόλου, ο Μουνίθ που χάθηκε στον άξονα και μπλοκαρίστηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος στους προβολείς του γηπέδου, με έναν χαλασμένο προβολέα, οι παίκτες συνολικά έπαιζαν το τελευταίο δεκάλεπτο στο ημίφως.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Τσιλούλης του Πανιωνίου δήλωσε πως είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *