Home >> Sports >> Οι μεγάλες επιτυχίες του “μικρού” Γκάρεθ

Οι μεγάλες επιτυχίες του “μικρού” Γκάρεθ

Η Ουαλία είναι μία μικρή χώρα, με πρωτεύουσα το Κάρντιφ που συνορεύει με την Αγγλία. Όπως όλες οι χώρες, έτσι και αυτή έχει την δική της ιστορία τόσο σε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο όσο και σε ποδοσφαιρικό για το οποίο και θα αναφερθούμε.

Αν ρωτήσουμε τους ανθρώπους που είναι γεννημένοι μέχρι και την δεκαετία του 90′ να μας πουν έναν παίκτη από την εθνική Ουαλίας που θυμούνται βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα σε εκείνους, θα μας ερχότανε κατευθείαν στο μυαλό το όνομα του μεγάλου Ράϊαν Γκιγκς.

Αυτός γιατί ήταν μία εξέχουσα ποδοσφαιρική προσωπικότητα που με τα κατορθώματά του, κυρίως όμως με την ευρωπαϊκή ομάδα που αγωνιζόταν σε συλλογικό στάδιο, κατάφερε να γίνει το είδωλο πολλών νέων παιδιών.

Ένα από τα παιδιά που είχαν ως έμπνευση τους τον Γκιγκς τόσο στην διάρκεια της καριέρας του όσο και αργότερα που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ουαλίας 16/7/1989.

Το αγόρι αυτό ονομάζεται Γκάρεθ Μπέϊλ και την ώρα που οι γονείς του τού έδιναν το συγκεκριμένο όνομα δεν είχαν την παραμικρή σκέψη ότι ο ”μικρός” Γκάρεθ θα έκανε ποδοσφαιρική καριέρα στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους με την ρήτρα αγοράς του πλέον να φτάνει το μυθικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ηλικία 9 ετών οι δάσκαλοι του παρατήρησαν πως εκτός από το ταλέντο που έχει με την ”στρογγυλή θεά” στα πόδια του, έτρεχε και σαν ”τσιτάχ” αφού τα 100 μέτρα τα έκανε σε 11 δευτερόλεπτα κάτι που ήταν πολύ εντυπωσιακό.

Περνώντας τα χρόνια και αγωνιζόμενος σε διάφορες τοπικές ομάδες της χώρας του όπως ήταν λογικό είχε τραβήξει επάνω του τα βλέμματα αρκετών προπονητών.

Έτσι, στα 16 του χρόνια η Σαουθάμπτον αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτηση του,κάνοντας τον επαγγελματία παίκτη και δινοντάς του την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο που είχε.

Την ευκαιρία φυσικά δεν την άφησε να φύγει και ”πιάνοντας την από τα μαλλιά” υπέγραψε με τον σύλλογο μένοντας στην συγκεκριμένη ομάδα για 2 χρόνια.

Ο Ουαλός σούπερ σταρ ξεκίνησε να παίζει ως μπακ ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως όσο καιρό έμεινε στην Σαουθάμπτον αγωνίστηκε 44 φορές, πετυχαίνοντας μόλις 5 γκολ.

Το 2007 η Τότεναμ με απόφαση του προπονητή της Χάρι Ρέντναπ τον απέκτησε πληρώνοντας 7 εκατομμύρια ευρώ και με τις ετήσιες απολαβές να φτάνουν στο 1,2 εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους.

Εκεί έμεινε συνολικά 6 χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2013 αλλάζοντας του την θέση από μπακ σε εξτρέμ ενώ έγινε και αναπόσπαστο μέλος της βασικής ενδεκάδας.

Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον Μπέϊλ που έβλεπε την καριέρα του να έχει πάρει μία ανοδική πορεία γεμάτη επιτυχίες.

Το 2011 και το 2013 αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ σε 203 συμμετοχές με την φανέλα της Τότεναμ συνολικά αριθμούσε 55 γκολ.

Το όνομα του πλέον ακουγόταν σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με την Ρεάλ Μαδρίτης αυτόν τον γιγαντιαίο σύλλογο να καραδοκεί θέλοντας να τον αποκτήσει.

Μία μέρα λοιπόν πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού του 2013 η Ρεάλ κάνει το μπάσιμο πληρώνοντας στην Τότεναμ το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ κάνοντας την ποδοσφαιρική και μανατζερική ”πιάτσα” να παραμιλάει για την συμφωνία του αιώνα.

Μετακομίζοντας στην Μαδρίτη την πρώτη του χρονιά σημείωσε 23 γκολ και 19 ασίστ ενώ στην τροπαιοθήκη του έβαλε και 2 Τσάμπιονς Λιγκ σκοράροντας στο πρώτο του 2014 και το 2016.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι στον ισπανικό σύλλογο αγωνίζεται ακόμη και σήμερα κλείνοντας 5 χρόνια ως παίκτης της ”βασίλισσας” αλλά παράλληλα αλλάζοντας εκ νέου θέση πηγαίνοντας αυτή την φορά στην επίθεση.

Κάνοντας λίγο χιούμορ θα μπορούσα να πω ότι στα χρόνια που αγωνίζεται επαγγελματικά δεν έχει ”σταυρώσει θέση” αφού έχει αλλάξει τρεις μέχρι στιγμής.

Συνολικά από το 2013 μέχρι και το 2017 είχε 180 συμμετοχές πετυχαίνοντας 81 γκολ. Φέτος, εν έτη 2018 η χρονιά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μέτρια με ορισμένες Κασσάνδρες του χώρου να πιστεύουν πως θα φύγει από τον σύλλογο.

Αυτά όμως μέχρι και τις 26/5/2018 όπου ξανασυστήθηκε σε όλο τον πλανήτη κατακτώντας το 4ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του ”παίρνοντας την ομάδα από το χέρι” και βάζοντας 2 απίθανα γκολ κόντρα στην Λίβερπουλ με το ψαλιδάκι να βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ στην διοργάνωση των τελευταίων χρόνων ενώ το δεύτερο ήρθε μετά από μακρινό σουτ που επιχείρησε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει τραγικό λάθος.

Σε εθνικό επίπεδο, με την Ουαλία έχει 70 συμμετοχές συνολικά πετυχαίνοντας 29 γκολ. Ο ”μικρός” Γκάρεθ για την οικογένειά του, βλέπει το όνομά του να είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα όντας μόλις 29 χρόνων και το μάτι του να γυαλίζει, ενώ παράλληλα υπόσχεται πως μετά και τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχει να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε ομορφιάς τερμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *