Home >> Sports >> Ο Ζιντάν πρέπει να μείνει ακόμα κι αν αποκλειστεί

Ο Ζιντάν πρέπει να μείνει ακόμα κι αν αποκλειστεί

Η ήττα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ που ενδέχεται να υποθηκεύσει το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης στο UEFA Champions League, «φούντωσε» εκ νέου τα σενάρια αποχώρησης του Ζινεντίν Ζιντάν από τον πάγκο της Βασίλισσας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης ηττήθηκε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-0 στην Ουκρανία για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League και κινδυνεύει να μην περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Βασίλισσα δεν κρατά την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την πρόκριση στη φάση των 16 και ενδέχεται να μην της αρκεί ακόμα και η νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι της απέναντι στην Γκλάντμπαχ την επόμενη Τετάρτη στο φινάλε των ομίλων.

Το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τον διαφαινόμενο αποκλεισμό, αλλά και την εδώ και αρκετό καιρό κακή εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης, άνοιξε τη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να συνεχίσει να καθοδηγεί τους Μερένγκες.

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ ο Ζινεντίν Ζιντάν δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί «πετώντας» ουσιαστικά το μπαλάκι των αποφάσεων στη διοίκηση και δη τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ. Είναι δεδομένο ότι το κλίμα για τον «Ζιζού» είναι πολύ βαρύ και ήδη τα σενάρια περί απόλυσής του δίνουν και παίρνουν.

Η διοίκηση μοιάζει να είναι έντονα προβληματισμένη και περιμένει από τον Ζιντάν να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Σεβίλλη, Γκλάντμπαχ και Ατλέτικο Μαδρίτης για La Liga Ισπανίας και UEFA Champions League αντίστοιχα.

Διαφορετικά, δεν αποκλείεται ο Γάλλος τεχνικός να οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, ήδη ακούγονται τα ονόματα των Ποτσετίνο και Ραούλ σε περίπτωση που η διοίκηση των Μερένγκες προκρίνει την αλλαγή στην άκρη του πάγκου.

Προφανώς και ο Ζιντάν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κακό πρόσωπο που παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός είναι ο προπονητής και αυτός συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της κριτικής όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα.

Άποψή μας όμως είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί στον πάγκο της Βασίλισσας ακόμα κι αν αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Ο «Ζιζού» είναι εξαιρετικός προπονητής. Ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει 11 τρόπαια, μεταξύ αυτών 3 Champions League και 2 πρωταθλήματα Ισπανίας. Είναι ένα εκπληκτικό παλμαρέ που μιλάει από μόνο του.

Ο Ζιντάν είναι γεννημένος νικητής. Είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπήρξε. Ο Γάλλος έχει μάθει να μην τα παρατάει. Βρέθηκε και στο παρελθόν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφερε να γυρίσει το χαρτί. Το ίδιο είναι ικανός να κάνει και τώρα.

Δεν μπορεί να φταίει μόνο ο Ζιντάν για την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Φταίει και το ντεφορμάρισμα βασικών ποδοσφαιριστών, φταίνε και οι τραυματισμοί που έχουν βγάλει εκτός ρυθμού τους Μερένγκες, φταίει και το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά μετά το 1981 δεν έκανε ούτε μία μεταγραφή.

Ποτέ δεν μπορεί να φταίει πάντα μόνο ο ένας. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Απλά όταν μια ομάδα δεν «τσουλάει» και θεωρείται αναγκαία μια αλλαγή, ένα ηλεκτροσόκ, ο προπονητής είναι αυτός που την πληρώνει. Άδικα ή όχι δεν έχει σημασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *