Home >> Sports >> Ο θρίαμβος του πρωτάρη Χανς – Ντίτερ Φλικ!

Ο θρίαμβος του πρωτάρη Χανς – Ντίτερ Φλικ!

Χανς-Ντίτερ Φλικ. Ο 55χρονος Γερμανός προπονητής την Κυριακή οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση του 6ου Champions League στην ιστορία της και του 2ου τρεμπλ με το 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Χανς-Ντίτερ Φλικ από το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να αισθάνεται ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη αφού κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του Champions League ως προπονητής. Το μέγεθος της επιτυχίας του 55χρονου Γερμανού προπονητή είναι τεράστιο και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να σηκώνεις το Champions League από την πρώτη κιόλας σου χρονιά ως προπονητής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η κούπα με τα μεγάλα αυτιά συνιστά χωρίς καμία αμφιβολία έναν προσωπικό θρίαμβο του Χανς-Ντίτερ Φλικ, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του Final 8 του Champions League της Λισαβόνας, καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του από τον πάγκο παρουσιάζοντας ένα υπέροχο σύνολο έντεκα ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η καλύτερη ομάδα του Final 8 της Λισαβόνας και συνολικά δικαίως κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Χανς-Ντίτερ Φλικ «έκλεισε πολλά στόματα» με την κατάκτηση του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου. Ο 55χρονος τεχνικός έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των Βαυαρών στις 6 Νοεμβρίου του 2019 στη νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού στην Αλιάνζ Αρένα για τη φάση των ομίλων του Champions League. Αρχικά ο Φλικ είχε την ταμπέλα του «προσωρινού», όμως κέρδισε με το σπαθί του τη μονιμοποίηση στον πάγκο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας και όχι μόνο αυτό, καθώς στις 3 Απριλίου οι διοικούντες την Μπάγερν Μονάχου τον επιβράβευσαν με νέο συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2023.

Η Μπάγερν Μονάχου από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ο Χανς-Ντίτερ Φλικ απέκτησε ξανά ταυτότητα την οποία είχε απολέσει τον έναν χρόνο με τον Κροάτη Νίκο Κόβατς. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Φλικ συμμάζεψε τα … ασυμμάζευτα που άφησε πίσω του φεύγοντας ο Κόβατς. Από τις 6 Νοεμβρίου που κάθισε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου και μέχρι τον μεγάλο τελικό του Champions League,  ο Χανς- Ντίτερ Φλικ κατέγραψε τρομερές επιδόσεις έχοντας απολογισμό 33 νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League).

Τι άλλο να ζητήσεις από έναν προπονητή που αρχικά προοριζόταν ως «υπηρεσιακός» αλλά με τη δουλειά του κέρδισε πανάξια τη θέση του μόνιμου. Πραγματικά τίποτα. Τα έργα του Χανς-Ντίτερ Φλικ μιλούν από μόνα τους. Ολόκληρο τρεμπλ είναι αυτό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *