Home >> Sports >> Ο Λάζαρος ψάχνει την αγωνιστική του «ανάσταση» μέσω του Ατρομήτου

Ο Λάζαρος ψάχνει την αγωνιστική του «ανάσταση» μέσω του Ατρομήτου

Ο Ατρόμητος αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες την πέμπτη εν ελλάδι ομάδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον 33χρονο εξτρέμ να ψάχνει την  αγωνιστική του «ανάσταση» μέσω της ομάδας των Δυτικών Προαστίων.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δίχως την παραμικρή αμφιβολία είναι από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έστω κι αν αισίως διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Super League 1. Άλλωστε, η ανάδειξή του ως MVP του ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2017/18 με τη φανέλα της ΑΕΚ ενισχύει την παραπάνω διαπίστωση.

Κάπως έτσι ο Ατρόμητος «άρπαξε» την ευκαιρία και έντυσε στα χρώματά του τον τρις πρωταθλητή Ελλάδας με Παναθηναϊκό (2010), ΑΕΚ (2018) και Ολυμπιακό (2020).

Πριν από λίγες ημέρες ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ατρομήτου στη νίκη με 1-0 επί της προ προηγούμενης ομάδας του της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Τον Μάιο του 2018 ο Λάζαρος έπαιρνε απόφαση ζωής υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ, η οποία κατήγγειλε τον παίκτη καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της υπήρχε ισχύ συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Τελικά, ο Έλληνας εξτρέμ και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκαν, αλλά κατά κάποιον τρόπο ο Χριστοδουλόπουλος ήταν σαν να «καταράστηκε» από την πρώην ομάδα του επειδή την απαρνήθηκε και προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Δεν εξηγείται αλλιώς αφού παρότι η θητεία του Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές έχοντας καθοριστική συνεισφορά με γκολ σε σημαντικά παιχνίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έμελε να λήξει άδοξα από τη στιγμή που ο 33χρονος εξτρέμ υπέστη ρήξη χιαστών κατά διαβολική σύμπτωση κόντρα στην ΑΕΚ στη νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 επί της Ένωσης στο Φάληρο τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Χριστοδουλόπουλος σε εκείνο το παιχνίδι μπήκε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο στο 67’ σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε στο γόνατο και οι φόβοι για σοβαρή ζημιά επιβεβαιώθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Εκείνο το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου αποτέλεσε την αρχή του τέλους της συνεργασίας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος εξτρέμ επέστρεψε στη δράση τον Δεκέμβριο του 2019 σε ματς με τον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό, είχε σημαντική συνεισφορά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στη νίκη με 1-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει εκεί, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και μοιραία τον περασμένο Ιούλιο έπεσε η αυλαία στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Χριστοδουλόπουλος «πλήρωσε» τον τραυματισμό του. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε 34 ματς και πέτυχε 10 γκολ. Από τη σεζόν 2018/19 που είχε 26 συμμετοχές και 9 γκολ, πήγε σε αυτή του 2019/20 με 8 ματς και 1 γκολ. Καμία σχέση οι δύο χρονιές, με τον τραυματισμό να έχει μεσολαβήσει.

Ο Λάζαρος πλέον έχει αφήσει πίσω τον σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε μία καλή θητεία στον Ολυμπιακό, κατέκτησε πάντως το πρωτάθλημα με τους Ερυθρόλευκους και αυτό είναι κάτι που στην τελική μετράει για κάθε ποδοσφαιριστή.

Για τον Χριστοδουλόπουλο ο Ατρόμητος ίσως και να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του προκειμένου να «αναστηθεί» αγωνιστικά. Και στο Περιστέρι υπάρχουν οι προοπτικές ώστε ο 33χρονος εξτρέμ να κάνει ένα δυνατό restart στην καριέρα του.

Είναι και ένα προσωπικό στοίχημα για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να αποδείξει ότι δεν έχει … «τελειώσει». Ότι είναι ακόμα εδώ. Ο Ατρόμητος του δίνει αυτή την ευκαιρία και σωστά του τη δίνει μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *