Home >> Sports >> Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Θα αναλύσουμε τον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Ρωσία από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. Στον 2ο όμιλο συμμετέχουν οι εξής ομάδες: Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν.

Πορτογαλία

Το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας πήρε η Πορτογαλία η οποία στην προκριματική φάση της διοργάνωσης, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο, παίρνοντας την απ’ ευθείας πρόκριση. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος συγκέντρωσε 27 βαθμούς σε 10 αγώνες με 9 νίκες και μόλις 1 ήττα από την Ελβετία. Η Πορτογαλία θα συμμετάσχει για 6η φορά σε τελική φάση του Μουντιάλ. Οι προηγούμενες 5 συμμετοχές της ήταν το Μουντιάλ του 1966, του 1986, του 2002, του 2006 και του 2010.

Προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας είναι ο γνώριμος μας Φερνάντο Σάντος. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε Μουντιάλ την εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία το 2016 κατέκτησε το Euro. Ο Σάντος μάλιστα θα είναι παρών σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, μετά απ’ αυτό του 2014, όταν ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Άντονι Λόπες (Λιόν), Μπέτο (Γκέζτεπε), Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ).

Αμυντικοί: Μπρούνο Άλβες (Ρέιντζερς), Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Zοσέ Φόντε (Ντάλιαν Γιφάνγκ), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Πέπε (Μπεσίκτας), Ράφαελ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Ρικάρντο Περέιρα (Πόρτο), Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα).

Μέσοι: Αντριάν Σίλβα (Λέστερ), Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ), Ζοάο Μάριο (Γουέστ Χαμ), Ζοάο Μουτίνιο (Μονακό), Μανουέλ Φερνάντες (Λοκομοτίβ), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ).

Επιθετικοί: Αντρέ Σίλβα (Μίλαν), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Ζέλσον Μάρτινς (Σπόρτινγκ), Γκονσάλο Γκουέδες (Βαλένθια), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας).

Ισπανία

Συνεπής στα ραντεβού της με τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, θα είναι για ένα ακόμη καλοκαίρι η Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Η ομάδα του Τζουλέν Λοπετέγκι, εξασφάλισε την απ’ ευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, καθώς στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης, τερμάτισε στην πρώτη θέση με 28 βαθμούς, με 9 νίκες και 1 ισοπαλία. Η Ισπανία θα συμμετάσχει για 14η φορά σε τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ μάλιστα στο Μουντιάλ του 2010 που διεξήχθη στη Νότια Αφρική κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας στην παράταση με 1-0 την Ολλανδία που ήταν και το πρώτο της στη διοργάνωση. Η Ισπανία  ήταν παρών και στο Μουντιάλ του 2014 που διεξήχθη στη Βραζιλία, ωστόσο η πορεία της ήταν απογοητευτική, διότι αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων, τερματίζοντας πίσω από την Ολλανδία και την Χιλή.

Προπονητής της Εθνικής Ισπανίας είναι ο Τζουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος ανέλαβε το “τιμόνι”  των “furia Roja” στις 21 Ιουλίου 2016, αντικαθιστώντας τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και θα καθοδηγήσει για πρώτη φορά σε Μουντιάλ την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Κέπα (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Αμυντικοί: Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Άλβαρο Οδριοθόλα (Σοσιεδάδ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Νάτσο Μονρεάλ (Άρσεναλ)

Μέσοι: Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Σαούλ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκο Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκας Βάθκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Ιάγκο Άσπας (Θέλτα), Ροδρίγο Μορένο (Βαλένθια), Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μαρόκο

Την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ για τέταρτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το Μουντιάλ του 1998, εξασφάλισε το Μαρόκο. Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ, στην τρίτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη ζώνη της Αφρικής, τερμάτισε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου με 12 βαθμούς με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, παίρνοντας το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας. Το Μαρόκο θα δώσει το παρών για τέταρτη φορά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το Μουντιάλ του 1970, του 1986 και του 1998.

Προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μαρόκο είναι ο Γάλλος Ερβέ Ρενάρ, ο οποίος μετά από 20 χρόνια οδήγησε ξανά το Μαρόκο σε τελική φάση της διοργάνωσης. Ο 49χρονος Γάλλος προπονητής, έχει τεράστια εμπειρία από εθνικές ομάδες και σημαντικές επιτυχίες, με τελευταία την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την Ακτή Ελεφαντοστού το 2015.

Τερματοφύλακες

1. Μουνίρ Μοχαμεντί (Νουμάνθια)

12. Γιασίν Μπουνού (Ζιρόνα)

22. Αχμέντ Τανιαουτί (Τανζέρ)

Αμυντικοί

2. Ασράφ Χακιμί (Ρεάλ)

3. Χαμζά Μεντίλ (Λιλ)

4. Μανουέλ ντα Κόστα (Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ)

5. Μεντχί Μπενατιά (Γιουβέντους)

6. Ρομέν Σαΐς (Γουλβς) 1

7. Ναμπίλ Ντιράρ (Φενέρμπαχτσε)

23. Μπαντρ Μπανούν (Ραζά Καζαμπλάνκα)

Μέσοι

7. Χακίμ Ζιγές (Άγιαξ)

8. Ελ Αχμαντί (Φέγενοορντ)

10. Γιουνές Μπελχαντά (Γαλατάσαράι)

11. Φαϊσάλ Φαζρ (Χετάφε)

14. Μπαρκ Μπουσουφά (Αλ-Τζαζίρα)

16. Νορντίν Αμραμπάτ (Λεγανές)

18. Αμίν Χαρίτ (Σάλκε)

19. Μεχντί Καρσελά (Σταντάρ)

21. Σοφιάν Αμραμπάτ (Φέγενοορντ)

Επιθετικοί

9. Αγιούμπ Ελ Κααμπί (Μπερκάν)

13. Κχαλίντ Μπουταΐμπ (Μαλάτιασπορ)

20. Αζίζ Μπουχαντούζ (Ζανκτ Πάουλι)

Αναπληρωματικοί

24. Γιουσέφ Εν-Νεσιρί (Μάλαγα)

25. Ουαλίντ Ελ Χαζάμ (Αμιάν)

26. Νουσαΐρ Μαζραουί (Άγιαξ)

Ιράν

Το παρόν στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου θα δώσει η εθνική ομάδα του Ιράν. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, στην προκριματική φάση της διοργάνωσης, πήρε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της τρίτης φάσης στη ζώνη που εκπροσωπούν τις ομάδες από την Ασία. Το Ιράν σε 10 παιχνίδια, συγκέντρωσε 22 βαθμούς με 6 νίκες και 4 ήττες. Η εθνική ομάδα του Ιράν, θα συμμετάσχει για 5η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το Μουντιάλ του 1978, του 1998, του 2006 και του 2014.

Προπονητής της ομάδας του Ιράν είναι ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος για δεύτερο σερί Μουντιάλ θα καθοδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας μετά απ’ αυτό του 2014 στη Βραζιλία.

Η αποστολή:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αλί Μπεϊρανβάντ (Περσέπολις), Ρασίντ Μαζαχερί (Ζομπ Αχάν Ισφαχάν), Αμιρ Αμπετζαντέχ (Μαρίτιμο)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Εχσάν Χατζισαφί (Ολυμπιακός), Ρουζμπέχ Τσεσιμι (Εστεγκλαλ), Μιλάντ Μοχαμαντί (Ακμάτ Γκρόζνι), Μορτέζα Πουραλιγκαντζί (Αλ Σαντ), Μοχαμάντ Ρεζά Κατζαντέχ (Ζομπ Αχάν Ισφαχάν), Πετζμάν Μονταζέρι (Ετσεγκλάλ), Μαζίντ Χοσεϊνι (Εστεγκλάλ), Ραμίν Ρεζαεϊάν (Οστάνδη)

ΜΕΣΟΙ: Μεχντί Τοράμπι (Σαϊπα Αλμπόρζ), Σαιντ Εζατολάχ (Αμκαρ Περμ), Μασούντ Σοτζαέι (ΑΕΚ), Ομίντ Εμπραχίμι (Εστεγκλάλ), Βαχίντ Αμίρι (Περσέπολις)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός), Σαμάν Γκόντος (Έστερσουντ), Ρεζά Γκουτσανετζχάντ (Χέρενφεϊν), Μεχντί Ταρέμι (Αλ Γκαράφα), Αλιρεζά Τζαχανμπαχς (Άλκμααρ), Σαρντάρ Αζμούν (Ρούμπιν Καζάν), Ασκάν Ντεζαγκάχ (Νότιγχαμ Φόρεστ).

Εκτίμηση για τις ομάδες στην τελική φάση του Μουντιάλ

Πορτογαλία: Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ότι διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα με επιθετικές αρετές και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό αποτυπώθηκε και από τα στατιστικά της με τα 32 γκολ που σημείωσε στην προκριματική φάση. Φυσικά  “ποντάρει” πολλά στην παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε 15 τέρματα στον προκριματικό γύρο. Αναμφίβολα θα στηριχτεί και στην άμυνά της (4 παθητικό στα προκριματικά). Τον μεγάλο της στόχο που ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ τον πέτυχε, μετά την απουσία της από εκείνο του 2014. Λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να προκριθεί στην επόμενη φάση. Έχει έμπειρο προπονητή και παίκτες και σ’ αυτούς θα στηριχτεί. Έχει τις δυνατότητες να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Ισπανία: Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα “τσέκαρε” με συνοπτικές διαδικασίες το εισιτήριο για τη Ρωσία. Η ομάδα του Τζουλέν Λοπετέγκι, ολοκλήρωσε αήττητη τα προκριματικά και βάζει “πλώρη” για να πετύχει κάτι καλό. Μαζί με την Πορτογαλία είναι τα δύο μεγάλα φαβορί να προκριθούν στα νοκ – αουτ παιχνίδια. Είναι ομάδα συνόλου και δεν στηρίζεται σε ένα μόνο παίκτη της. Αυτό το Μουντιάλ αποτελεί “στοίχημα” για την ίδια μετά το απογοητευτικό στη Βραζιλία το 2014. Βάσει ρόστερ έχει τις δυνατότητες να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Μαρόκο: Για το Μαρόκο η παρουσία του στην τελική φάση από μόνη της συνιστά επιτυχία. “Αρχιτέκτονας” της ομάδας ο προπονητής της Ερβέ Ρενάρ, ο οποίος την κοούτσαρε μαεστρικά στα προκριματικά, οδηγώντας την σε τελική φάση του Μουντιάλ μετά από 20 χρόνια. Είναι αλήθεια ότι στον ίδιο όμιλο μαζί με Πορτογαλία και Ισπανία, έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά όποιος το υποτιμήσει ενδεχομένως να το πληρώσει. Πιθανότατα η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ολοκληρωθεί στην πρώτη φάση.

Ιράν: Για δεύτερο σερί Μουντιάλ το Ιράν θα είναι παρόν. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, απέδειξε ότι είναι μια από τις ανερχόμενες εθνικές ομάδες που προέρχονται από την ζώνη της Ασίας. Αυτή η άποψη ενισχύεται από την “παραγωγή” παικτών που αρχίζει και αναδεικνύει, όπως οι Ταρέμι, Ανσαριφάρντ και Σοτζέϊ. Η πρόκρισή του στα τελικά του Μουντιάλ, αποτελεί μεγάλη επιτυχία, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στον προπονητή της Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, το οδήγησε σε ένα ακόμη, με αποτέλεσμα να λατρεύεται στη χώρα. Ό,τι ισχύει για το Μαρόκο, ισχύει και για το Ιράν. Η παρουσία στον ίδιο όμιλο με Πορτογαλία και Ισπανία, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης, αλλά διαθέτει αξιόλογους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές, ώστε τουλάχιστον να παλέψει όλα τα παιχνίδια. Αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, θα ολοκληρώσει την παρουσία του στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *