Home >> Sports >> Πρωταθλητής χειμώνα με Ελ Αραμπί ο Θρύλος

Πρωταθλητής χειμώνα με Ελ Αραμπί ο Θρύλος

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: 0-3

​Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου με 0-3 εκτός έδρας του Παναιτωλικού.

Χωρίς τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενός εκ των αρχηγών της ομάδας, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στον ‘’τελικό’’ της Τρίτης

με τον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με μεγάλα κέφια τους Ελ Αραμπί και Μασούρα, η ομάδα του Πειραιά κέρδισε εύκολα και από το πρώτο ημίχρονο τους αγρινιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελ Αραμπί με 2 γκολ του στο 41´ και στο 45+2´, βγαίνοντας και καλύτερος παίκτη του αγώνα ξεπέρασε το εμπόδιο της γηπεδούχου ομάδας.

Τα γκολ του επιθετικού των φιλοξενουμένων ‘’σέρβιρε’’ ο Μασούρας, ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 6´ ο Ποντένσε με ασίστ του Μαροκινού στράϊκερ.

Τα άσχημα νέα για τους Πειραιώτες ήρθαν από τον Σεμέδο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει κάποιον από τους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ ανακοινώθηκε πως θα αγωνιστεί και χωρίς κόσμο στην έδρα του με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκο, εξαιτίας των επεισοδίων που είχαν γίνει από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού στην αποστολή του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε πως η αποτελεσματικότητα είναι η διαφορά στα παιχνίδια, ενώ από τους πιο ‘’κακούς’’ για τον Παναιτωλικό ήταν ο Λουσέρο, ο οποίος είχε προβλήματα στην αριστερή πλευρά και ο Μαρσιάλ που έχανε διαρκώς τον Ελ Αραμπί κατά την διάρκεια του αγώνα.

Βαθμολογικά ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς και ο Παναιτωλικός στην 14η θέση με 4 βαθμούς.

ΠΑΟΚ-Ξάνθη: 2-0

Έσπασε την κατάρα ο Μπίσεσβαρ και οι σωστές αποφάσεις του VAR

Σε μια εύκολη νίκη προχώρησε ο ΠΑΟΚ παρά το σκορ 2-0 στην Τούμπα κόντρα στην Ξάνθη, καθώς είχε πολλές τελικές προσπάθειες, δοκάρια και 3 γκολ που του ακυρώθηκαν σωστά από τον διαιτητή της αναμέτρησης, έπειτα από χρήση του ΒΑΡ.

Εκτός αποστολής βρέθηκε ο Στοχ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη και ο μάνατζερ του ψάχνει ήδη την επόμενη ομάδα στην καριέρα του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπίσεσβαρ στο 80´ και σπάζοντας την ‘’πρωσοπική του κατάρα’’, βρίσκοντας δύχτια έπειτα από αρκετό καιρό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέϊρα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα πως σηκώνεται η τρίχα του όταν παίζει η ομάδα στην Τούμπα από τον παλμό των φιλάθλων της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι ο σκόρερ είχε μπει αλλαγή στο 64´ στην θέση του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Βιερίνια.

Τέλος το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Κρέσπο στο 88´, κρατώντας και μεγαλώνοντας το ρεκόρ των γηπεδούχων, αφού παρέμεινε αήττητος για 48 αγώνες και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ που δεν έχει ήττα σε 3 διαδοχικούς γύρους.

Ακόμα, έφτασε τα 95 εντός έδρας παιχνίδια χωρίς να χάσει, βάζοντας σε όλα γκολ.

Τέλος, νέος προπονητής της Ξάνθης είναι ο Παράσχος, θέλοντας να βάλει σε σωστό δρόμο τους ακρίτες και διορθώνοντας λάθη που υπήρχαν.

Στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ είναι 2ος με 31 βαθμούς και η Ξάνθη 6η με 19 βαθμούς.

ΑΕΚ-Πανιώνιος: 5-0

Έλαμψαν οι Ολιβεϊρα και Βέρντε υπό το βλέμμα του Καρέρα

Ξεσπάθωσε η ΑΕΚ και διέλυσε τον πολύ καλό Πανιώνιο μέχρι εκείνη την αναμέτρηση με 5-0 στο ΟΑΚΑ και υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή Μάσιμο Καρέρα από τις εξέδρες του γηπέδου.

Θέλοντας, να επιστρέψει σε καλές εμφανίσεις η γηπεδούχος ομάδα και μετά την εποχή Κωστένογλου στο πάγκο της, έκανε το παιχνίδι να θυμίζει σόου για έναν ρόλο, με έναν Πανιώνιο να έχει μόνο 3 μεγάλες και κλασικές ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα, με τον Μπάρκα όμως να είναι σε εξαιρετική κατάσταση να να διώχνει τον κίνδυνο από την εστία του.

Ο καταπληκτικός Ολιβέϊρα πέτυχε το πρώτο χατρίκ του με την ομάδα στο 17´, 27´ και 64´ με πέναλτι για να διερύνει τη νίκη της ομάδας ο Βέρντε και να κάνει το 4-0 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 77´ και το κερασάκι στην γιορτινή αυτή μέρα για την Ένωση συμπλήρωσε Μάνταλος και αρχηγός της ΑΕΚ στο 89´.

Ο Βέρντε φαίνεται πως ήταν φορτισμένος και ήθελε διακαώς ένα τέρμα, αφού το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί σκληρή κριτική, με αποτέλεσμα να συγκινηθεί με την επίτευξη του φοβερού γκολ.

Από την πλευρά του Πανιωνίου, προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις ο αρχηγός της ομάδας, Κόρμπος πως σήμερα η Ένωση τους έριξε μια μεγάλη σφαλιάρα και πως πρέπει σύντομα να συνέλθουν από αυτόν τον διασυρμό.

Στην Βαθμολογία η ΑΕΚ είναι στην 3η θέση με 21 βαθμούς και ο Πανιώνιος στην 13η με 6 βαθμούς, έχοντας κάνει πραγματικό άλμα από το -6 που ξεκίνησε την σεζόν.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ: 1-1

Ο Ασούμπρε έκοψε την χαρά της νίκης από τον Ράσταβατς

Αστέρας και ΑΕΛ ήρθαν ισόπαλοι στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος με 1-1, μοιράζοντας εκτός από έναν βαθμό ο καθένας τους και από ένα ημίχρονο.

Πιο συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπαράλες στο 19´, ενώ στον πάγκο τους καθόταν και τους έδινε οδηγίες ο καινούργιος τους προπονητής Ράσταβατς, γνωστός στο ελληνικό πρωτάθλημα από το πέρασμα του στην Ξάνθη.

Με τις ανακοινώσεις να παίρνουν και να δίνουν από τον ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια εναντίον της διαιτησίας σε ένα ακόμα παιχνίδι, σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46´ ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γρηγορίου έβαλε στον αγώνα τον Ασούμπρε στην θέση του Μιχαήλ, παίκτης που του έχει δώσει αρκετούς βαθμούς όποτε τον χρησιμοποιεί είτε βασικό, είτε από τον πάγκο σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Έτσι και σε αυτή ήταν ο λυτρωτής των ‘’βυσσινί’’ καθώς στο 60´ ισοφάρισε για την ομάδα του και χαρίζοντας τελικά τον ένα βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί και πολύτιμος για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην λήξη του αγώνα ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα, Τασουλής ανέφερε πως η ομάδα του έπρεπε να είχε κερδίσει και να κρατούσε τους 3 βαθμούς, ενώ ο προπονητής της ΑΕΛ, Γρηγορίου δήλωσε πως η ομάδα κρατάει το καλό δεύτερο ημίχρονο.

Στην βαθμολογία η ΑΕΛ είναι 4η με 19 βαθμούς και ο Αστέρας 12ος με 12 βαθμούς.

Λαμία-ΟΦΗ: 2-1

Ο εκπληκτικός Δημούτσος έκοψε βαθμούς από τον μαχητικό ΟΦΗ

Με ‘’πνεύμα’’ νικητή οι λαμιώτες υπέταξαν τον μαχητικό ΟΦΗ, κάνοντας μια τρομερή ανατροπή από 0-1 σε 2-1.

Συγκεκριμένα, οι κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι, με τον Ναμπί στο 11´ να το μετουσιώνει σε γκολ, βάζοντας νωρίς μπροστά την ομάδα του.

Ο παίκτης του ΟΦΗ ήταν άτυχος όμως γιατί μετά την επίτευξη του γκολ, τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να γίνει πολύ νωρίς αλλαγή στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι καθώς πέρναγαν τα λεπτά προσπαθούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, σπαταλόντας κάποιες καλές ευκαιρίες και κατάφεραν να ισοφαρίσουν κερδίζοντας πέναλτι στο 45+1´ και τον Τουράμ να στέλνει με δύναμη την μπάλα στα δύχτια της αντίπαλης ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ήθελε να κάνει την ολική ανατροπή αφού είχε πάρει την ψυχολογία των αντιπάλων και τα κατάφερε με σκόρερ αυτή την φορά τον Δημούτσο, ο οποίος έκανε ένα σουτ μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας ‘’φωτιά’’ στην εξέδρα των γηπεδούχων και ‘’παγόνοντας’’ αυτή των φιλοξενουμένων.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Δημούτσος, που χάρισε εκείνος τους 3 βαθμούς στην ομάδα του, ενώ ο πιο αδύναμος κρίκος για τους κρητικούς ήταν ο Νέϊρα που δεν βοήθησε στο ελάχιστο την ομάδα του, όταν μπήκε αναγκαστικά αλλαγή στην θέση του σκόρερ και τραυματισμένου Ναμπί.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής των γηπεδούχων, Μάτζιος ανέφερε πως η δουλειά που γίνετε στην ομάδα βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μ την σειρά του ο προπονητής του ΟΦΗ, Σίμος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους παίκτες του λέγοντας πως έχασαν την συγκέντρωση τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην βαθμολογία η Λαμία είναι στην 9η θέση με 17 βαθμούς και ο ΟΦΗ στην 5η θέση με 19 βαθμούς.

Ατρόμητος-Άρης: 2-2

Ο Φετφατζίδης πάγωσε τα όνειρα του Παντελίδη για εκδίκηση

Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή του Ατρομήτου, Παντελίδη και πρώην τεχνικού του Άρη, οι γηπεδούχοι έχασαν στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Βέλλιος στο 24´ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με ένα εξαιρετικό ψαλιδάκι, χαρίζοντας αισιοδοξία για την συνέχεια της αναμέτρησης.

Ωστόσο, τον Άρη δεν μπορείς να τον ξεγράψεις τόσο εύκολα, ειδικά τώρα και στην νέα αποχή του Ένιγκ στον πάγκο της ομάδας και με τον Γκάμα να ισοφαρίζει μετά από ασίστ του Φετφατζίδη στο 45+1´.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έχαναν ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ και φτάνοντας στο 86´ ευτύχησε να προηγηθεί ξανά ο Ατρόμητος με τον Μανούσο με πέναλτι.

Και ενώ όλα έδειχναν να είναι οι Αθηναίοι νικητές, ο Φετφατζίδης που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, μετά την ασίστ της ισοφάρισης, έβαλε και γκολ στο 90+2´, πανηγυρίζοντας όλοι αυτή την ισοπαλία ως νίκη έτσι όπως ήρθε, από το στρατόπεδο των θεσσαλονικεών.

Ο προπονητής του Άρη, Ένιγκ σημείωσε πως η ομάδα του κατέβηκε στην Αθήνα για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο πιο αδύναμος κρίκος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ντιγκινί, ο οποίος δεν εμφανίστηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, με τον προπονητή του να αναγκάζεται να τον κάνει αλλαγή στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.

Στην βαθμολογία ο Ατρόμητος είναι στην 10η θέση με 15 βαθμούς και ο Άρης στην 7η θέση με 18 βαθμούς.

Βόλος-Παναθηναϊκός: 1-1

Δεν έφτανε ο Χατζηγιοβάννης, πάλι έχασαν βαθμούς οι πράσινοι από δικά τους λάθη

Δύο πέναλτι καθόρισαν την αναμέτρηση μεταξύ του Βόλου και του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τους πράσινους όμως να σπάνε αρνητικό σερί κατά το παρελθόν, καθώς σε είχαν κερδίσει και τις 3 φορές που αγωνίστηκαν σε αυτό το γήπεδο.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι στο 8´ και τον Χατζηγιοβάννη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να βάζει μπροστά την ομάδα του.

Με τους πράσινους όμως να έχουν σοβαρό θέμα λόγω της απειρίας που έχουν οι περισσότεροι παίκτες τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ και ισοφαρίστηκαν με τον ίδιο τρόπο που δέχθηκαν και το γκολ.

Ο Μουνιθ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κερδήθηκε στο 34´ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια και χαμόγελα στις εξέδρες από τους φίλους των γηπεδούχων.

Κάτι σημαντικό δεν είχε η αναμέτρηση μετά τα γκολ που μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο και ο προπονητής του Βόλου στο τέλος ανέφερε πως η ομάδα του δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έκανε λόγο πως η απόφαση για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκος σηκώνει πολύ συζήτηση.

Από την μεριά των φιλοξενουμένων ο προπονητής της ομάδας, Δώνης μίλησε με σκληρά λόγια για τους παίκτες του λέγοντας πως η επιπολαιότητα μας φτάνει στα όρια της ανοησίας.

Οι παίκτες των πρασίνων και πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Δώνης δήλωσε πως έχει κουραστεί να παίζουν σε κάθε παιχνίδι καλά και να μην παίρνουν αποτέλεσμα, ενώ ο Νούνες τόνισε πως πρέπει να δίνει μάχη η ομάδα σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Στην βαθμολογία ο Βόλος είναι στην 11η θέση με 14 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός στην 8η θέση με 17 βαθμούς.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε την Τρίτη 10/12/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *