Home >> Sports >> Πρώτη θέση με Βιερίνια και αποδοκιμασίες οπαδών προς παίκτες και κυβέρνηση

Πρώτη θέση με Βιερίνια και αποδοκιμασίες οπαδών προς παίκτες και κυβέρνηση

ΠΑΟΚ-Βόλος: 1-0
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε μία ακόμα επαγγελματική νίκη χωρίς να καταφέρει να εντυπωσιάσει στο γήπεδο της Τούμπας με πέναλτι, μπροστά στους χιλιάδες φίλους της ομάδας, κατακτώντας την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα αυτή την αγωνιστική.
Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε στην διάθεση του, τους τραυματίες Κρέσπο και Ελ Καντουρί, ενώ στον αντίποδα ο Βόλος δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Μπαλογιάννη και Κουνταμούρο, αλλά και στους τιμωρημένους Μελίσσα και Μαξ.
Δίχως να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο οι γηπεδούχοι, σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ έδιναν τους χώρους στους φιλοξενούμενους να γίνουν και αυτοί απειλητικοί παρά την διαφορετική ποιότητα και δυναμική μεταξύ των δύο ομάδων.
Το μοναδικό τέρμα που διαμόρφωσε και το σκορ της αναμέτρησης πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο αρχηγός της ομάδας, Βιερίνια στο 60′, ενώ το είχε κερδίσει ο Λημνιός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 24′ το γήπεδο ξέσπασε σε χειροκροτήματα προκειμένου να τιμήσουν τον αδικοχαμένο και θρύλο του αμερικάνικου μπάσκετ Κόμπι Μπράϊαντ που έχασε την ζωή του χθες το βράδυ.
Ακόμα, οι οπαδοί των γηπεδούχων, μαθαίνοντας τα νέα από την Αθήνα και την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, έλεγαν συνθήματα κατά των Μητσοτάκη, Αυγενάκη και Μαρινάκη.
Στο τέλος της αναμέτρησης μερίδα των φίλων του ΠΑΟΚ αποδοκίμασε τόσο τους παίκτες όσο και τον προπονητή της ομάδας, παρά τη νίκη και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, εξαιτίας του άσχημου ποδοσφαίρου που παίζουν.
Ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Λημνίος για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα του, αλλά έτρεξε και πολλά χιλιόμετρα βοηθώντας όπου μπορούσε.
Για άλλη μια φορά, κατώτεροι των προσδοκιών εμφανίστηκαν οι Μαουρίτσιο και Αουγκούστο που δεν βοήθησαν στο ελάχιστο.
Τέλος, σε δηλώσεις του ο Φερέϊρα τόνισε πως θέλει να κάνει το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ.
ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 0-0
Ο Βράνιες, ο Σα και το δοκάρι του Γκιγιέρμε κράτησαν τις ομάδες στο μηδέν
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στην λευκή ισοπαλία με τους φιλοξενούμενους να είναι σαφώς ανώτεροι και τους γηπεδούχους στημένους από τον προπονητή τους, ώστε να μην χάσουν τουλάχιστον.
Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε για να δει το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Φαν’ τ Σιπ, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι Μυρτώ και η Τόνια που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων όταν έβγαιναν από την φυσούνα.
Χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες τελείωσε ένα κακό πρώτο ημίχρονο με τους οπαδούς των γηπεδούχων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ένα περιπολικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ έκανε μια τεράστια ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι με τον Λιβάγια να παίρνει την πάσα από συμπαίκτη του, πάρε-βάλε και ο Σα να κάνει μια σπουδαία απόκρουση, ενώ ο Γκιγιέρμε από την μεριά του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι, δίχως να καταφέρνει να γίνει ο ήρωας του αγώνα.
Στα αρνητικά για την Ένωση ήταν η αποβολή του Σιμόες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87′, ενώ την πρώτη την είχε δεχτεί στο 70′.
Προς το τέλος της αναμέτρησης ο Οικονόμου για τους γηπεδούχους χτύπησε στην μύτη, με τους γιατρούς της ομάδας να κάνουν λόγο για κάκωση, αφού και ο παίκτης ένιωθε ζαλάδες και είχε αρκετή αιμορραγία.
Καλύτερος παίκτης ήταν ο Βράνιες που στάθηκε βράχος στο κέντρο της άμυνας, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, ενώ ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν ο Ολιβέϊρα που μπήκε αναγκαστικά στο 31′ και στην θέση του Σιμάνσκι, δίχως να καταφέρνει να βοηθήσει δημιουργικά και επιθετικά.
Ο Καρέρα έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού λέγοντας πως η ομάδα του προσπάθησε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, ενώ παραδέχθηκε πως δεν είχαν καθαρό μυαλό οι παίκτες του στις φάσεις.
Από την άλλη ο Μαρτίνς είπε πως ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και μπορούσε περισσότερες ευκαιρίες, είναι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Ποντένσε, λέγοντας πως αν μείνει στην ομάδα θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός: 0-2
Με τα πέναλτι χτίζει σερί και βρίσκει ψυχολογία
Σε ένα παιχνίδι που φοβόταν πολύ ως δύσκολο και με πολλές παγίδες ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την έδρα της ΑΕΛ, κερδίζοντας την ”στα πέναλτι” και περνώντας σχετικά εύκολα καθώς σχεδόν σε όλο τον αγώνα, είχε τον έλεγχο του ματς.
Αγωνιστικά, οι πράσινοι δεν είχαν στην διάθεση τους, τον τιμωρημένο Ινσούα, τον τραυματία Νούνες και τον νεοαποκτηθέντα Αγιούμπ.
Παράλληλα, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής εμφανίστηκε όταν ο Μακέντα ανέβασε πυρετό, έμεινε στον πάγκο της ομάδας, αλλά δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής.
Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν εμφανείς στο πρώτο μισάωρο του αγώνα αφού έκαναν συνεχώς επιθέσεις στην αντίπαλη άμυνα.
Στο 25′ ο Ζαχίντ κέρδισε πέναλτι, όταν τον ”γκρέμισε” ο Μορας, παίρνοντας κίτρινη κάρτα και ο Χατζηγιοβάννης, αναλαμβάνοντας την εσχάτη των ποινών έστειλε την μπάλα στα δύχτια δίχως να καταφέρει να την αποκρούσει ο καλύτερος φέτος τερματοφύλακας της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, Κρίστινσον, καθώς έχει πιάσει και τα περισσότερα πέναλτι.
Στο 28′ ο Ζαχίντ, έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Ανουάρ με τον τελευταίο να ανατρέπεται από τον Καρανίκα και να κιτρινίζεται και αυτός με την σειρά του.
Ο Χατζηγιοβάννης ξανά πήρε την εκτέλεση πάνω του, όμως ο Κρίστινσον ήταν προετοιμασμένος και έπιασε το πέναλτι αλά Πανένκα που έκανε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής.
Το τελικό σκορ σφράγισε ο Μπουζούκης, ξανά με χτύπημα πέναλτι στο 90+1′ με τον Έλληνα παίκτη να περνάει αλλαγή στον αγώνα, στην θέση του Δώνη, στο 72′.
Με τα τρία πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος τα δύο, συνεχίζει να χτίζει σερί νικών, όμως έφτασε στα 10 κερδισμένα πέναλτι στην φετινή σεζόν, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, προσπερνώντας τον Ολυμπιακό που έχει οχτώ.
Καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ζαχίντ, με ένα κερδισμένο πέναλτι, την πάσα που έβγαλε για να κερδιθεί το δεύτερο, αλλά και για τις άριστες δημιουργίες που έκανε και βοήθησε την ομάδα του.
Ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν όλη η ομάδα της ΑΕΛ αλλά περισσότερο οι Μόρας και Καρανίκας που μάρκαραν άτσαλα, δημιουργώντας τα πέναλτι εις βάρος της ομάδας τους, με αποτέλεσμα να κιτρινιστούν και να αντικατασταθούν στο ημίχρονο.
Σε δηλώσεις του στο τέλος της αναμέτρησης, ο Δώνης είπε πως η ομάδα του είχε καλή κυκλοφορία και παρά την κούραση των συνεχόμενων αγώνων πήραν τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς.
Παράλληλα, την ώρα που έδινε συνέντευξη, μερίδα οπαδών των γηπεδούχων τον γιούχαραν, χωρίς όμως ο προπονητής των πρασίνων να δίνει κάποια σημασία.
Παναιτωλικός-Άρης: 2-0
Ο Ρόσα σόκαρε και σκότωσε τους Θεσσαλονικείς
Η ομάδα του Αγρινίου δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα και ειδικά στην έδρα του, κερδίζοντας με ένα σκορ έκπληξη τον μαχητικό Άρη, ο οποίος ενώ είναι ομάδα με βλέψεις αρκετά ψηλά για το πρωτάθλημα, εγκλωβίστηκε από τον αντίπαλο του.
Για τους γηπεδούχους ήρωας ήταν ο Ρόσα που πήρε το όπλο του και με δύο δίκα του γκολ στο 58′ και το 73′, έκρινε το αποτέλεσμα, δίνοντας τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς για την ομάδα του, καθώς θυμίζουμε πως αποφεύγει την τελευταία θέση αφού οδηγεί αυτόματα στον υποβιβασμό.
Την ασίστ του δευτέρου τέρματος του Ρόσα, έδωσε ο Μουνιέρ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 62′ και στην θέση του Τζανακάκη.
Καλύτερος παίκτης ήταν φυσικά ο σκόρερ του Παναιτωλικού, ενώ κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Τόνσο, καθώς ο Ένιγκ του έδωσε την ευκαιρία να περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και το σκορ ήταν ακόμα στο 1-0.
Ο Χάβος τέλος εμφανίστηκε πολύ ενθουσιασμένος στο τέλος της αναμέτρησης, λέγοντας πως αυτόν τον Παναιτωλικό  δεν τον φοβάμαι.
Ξάνθη-ΟΦΗ: 2-2
Ο Φοσέ λύτρωσε τους Ακρίτες και έκοψε την χαρά του Φιγκεϊρέδο
Σε ένα ματς που ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς, έβγαλε τα μάτια μόνος του, καθώς όπως φαίνεται και στην ροή του αγώνα υποτίμησε την Ξάνθη στην έδρα της και το πλήρωσε.
Οι Κρητικοί μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι στο 27′ όμως ο Νέϊρα που πήρε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έχασε την μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του.
Στο 38′ ξανά γέλασε η μοίρα για τους φιλοξενούμενους αφού κέρδισα ακόμα ένα πέναλτι με το Ζοάο Φιγκεϊρέδο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει ψυχολογία στην ομάδα του.
Μέχρι το τέλος του αγώνα και πιο συγκεκριμένα το 84′ ο ΟΦΗ δεν έκανε κάτι για να κλειδώσει το σκορ κια το πλήρωσε με τον Φοσέ που στο συγκεκριμένο λεπτό ισοφάρισε για την ομάδα του, βάζοντας φωτιά στα Πηγάδια.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ είχε μπει αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στην θέση του Τέρκι.
Ο ήρωας των κρητικών, Ζοάο Φιγκεϊρέδο, έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 87′, έπειτα από την ασίστ του Νέϊρα, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο συγνώμη για το πέναλτι που έχασε στην αρχή του παιχνιδιού.
Οι Ακρίτες όμως και ο Φοσέ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με αποτέλεσμα στο 90+2′ να χρίζεται να δεύτερη φορά σκόρερ και να σηκώνει το γήπεδο όρθιο από τους πανηγυρισμούς.
Την ασίστ αυτή την φορά είχε δώσει ο Κάστρο, ενώ στο πρώτο του γκολ ο Κασάντο.
Καλύτερος ποδοσφαιριστής ήταν ο Φοσέ με τα δύο του γκολ, προσφέροντας αντίδραση με την είσοδο του στον αγώνα και δίνοντας τον πολυπόθητο χρυσό βαθμό στην ομάδα του.
Τέλος, ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν για τους κρητικούς ο Νέϊρα, ο οποίος, έχασε το πέναλτι παρά την ασίστ που έβγαλε για το 1-2, δεν βοήθησε την ομάδα του όσο θα έπρεπε, καθώς ήταν λίγος στο δημιουργικό κομμάτι, κάνοντας και αρκετά λάθη στο ματς.
Πανιώνιος-Ατρόμητος: 1-0
Ο πάνθηρας Σταυρόπουλος έδωσε πνοή και ελπίδα στην ομάδα του
Οι Πάνθηρες έδειξαν ότι έχουν σφυγμό ακόμα, θέλοντας να αποφύγουν την τελευταία θέση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τον Ατρόμητο, που δεν ήταν καθόλου η ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε υψηλές πτήσεις αγωνιστικά και με δυνατότερους αντιπάλους.
Ακόμα, ο Πανιώνιος πέτυχε αυτή την σπουδαία νίκη, έπειτα από 57 μέρες κάτι που αποτελεί από μόνο του ρεκόρ.
Ο ήρωας των γηπεδούχων ήταν ο Σταυρόπουλος, ο οποίος αν και αμυντικός της ομάδας κατάφερε να σκοράρει στο 76′ και να βάλει φωτιά στις κερκίδες.
Σε ένα ματς που δεν είχε κάτι συγκλονιστικό από ευκαιρίες ανάμεσα και στις δύο ομάδες, καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Σταυρόπουλος που με το γκολ του κράτησε ζωντανή την ομάδα του και έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη.
Κατώτεροι των περιστάσεων ήταν όλη η ομάδα του Περιστερίου αφού ήταν σαν να μην κατέβαινε σε αυτή την αγωνιστική, με λίγα λόγια ήταν απλώς τραγικοί.
Ο σκόρερ της ομάδας δήλωσε πως πήραμε ανάσα, ενώ συμπλήρωσε πως τίποτα δεν έχουμε πετύχει ακόμα.
Τέλος ο προπονητής των γηπεδούχων ενθουσιασμένος τόνισε πως με τέτοια διάθεση από τους παίκτες, δεν μπορείς να χάσεις κανένα παιχνίδι.
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης: 1-1
Ο Ινγκλέσιας μίλησε στο τέλος και έδωσε στους αρκάδες αυτό που άξιζαν
Η Λαμία αν και προηγήθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα και απέναντι σε έναν πολύ καλό και μαχητικό Αστέρα που ταξίδεψε μόνο για τη νίκη όπως φάνηκε, στο τέλος από μια ανύποπτη φάση, αλλά και με 10 παίκτες, ισοφαρίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν έστω κάτι θετικό από την περίεργη εξέλιξη του ματς.
Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν μόνο οι φιλοξενούμενοι κάτι που προβλημάτιζε έντονα τους Λαμιώτες χωρίς όμως να αφήσουν το σημάδι τους.
Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κόντρα στην ροή του αγώνα προηγήθηκαν με τον Μιγκέλ στο 64′, έπειτα από ασίστ του Ρόμανιτς.
Ο σκόρερ της ομάδας είχε μπει αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα στην θέση του Tyronne.
Στο 72′ χειροτέρευσαν τα πράγματα για τους Αρκάδες, βλέποντας τον αμυντικό τους, Σουάρες να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του για τα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο.
Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη κίτρινη κάρτα, την είχε δεχθεί στο 52′.
Στο 90+1′ όμως ο Ινγκλέσιας σε μια ανύποπτη φάση, κερδίζει πέναλτι, το οποίο για να επιβεβαιωθεί χρειάστηκε και το ΒΑΡ από τον διαιτητή της αναμέτρησης, με την μπάλα να την στρώνει ο ίδιος από τα 11 βήματα και τελικά να παγώνει τους γηπεδούχους, ευστοχώντας και κερδίζοντας έστω ένα βαθμό.
Ο σκόρερ των Αρκάδων είχε μπει αλλαγή στο 66′ και στην θέση του Βαλιέντε.
Καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ινγκλέσιας αφού μπήκε αλλαγή και ενώ λίγο αργότερα η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες, εκείνος έδωσε ώθηση στους παίκτες του να ανέβουν πιο ψήλα, κερδίζοντας και ο ίδιος το πέναλτι το οποίο και ευστόχησε.
Ακόμα, έχασε και χρυσή ευκαιρία στο 78′ να ισοφαρίσει από πολύ νωρίτερα.
Ο αδύναμος κρίκος ήταν ποδοσφαιριστής του Αστέρα και συγκεκριμένα ο επιθετικός Κρέσπι, που μπήκε αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου, απειλώντας την αντίπαλη άμυνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *