Home >> Sports >> Σέντρα στη Super League 1 με φαβορί τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα 2 δυνατά αουτσάιντερ

Σέντρα στη Super League 1 με φαβορί τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα 2 δυνατά αουτσάιντερ

Η Super League 1 Ελλάδος για τη σεζόν 2020/21 κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (11/9) με τους αγώνες Άρης – Λαμία (18:15) και ΠΑΟΚ – Λάρισα (20:30). Το Σάββατο (12/9) θα διεξαχθεί το ΟΦΗ – Παναιτωλικός (18:00) και την Κυριακή (13/9) τα παιχνίδια Ατρόμητος – ΝΠΣ Βόλος (18:30) και Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (20:30). Φυσικά, το Σάββατο αν δεν προκύψει κάποιο κρούσμα Covid-19, θα γίνει και ο…χιλιοτραγουδισμένος τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός (21:00) στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορμάτ στο πρωτάθλημα παραμένει το ίδιο. Πλέι-οφ στις θέσεις 1-6, απευθείας υποβιβάζεται ο ουραγός και παίζει μπαράζ ο 13ος με τον 2o της Super League 2.

Ο Ολυμπιακός αν διατηρούσε την ομάδα που είχε πέρυσι, θα έπαιρνε…αέρα και το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό όμως φάνταζε εκ προοιμίου αδύνατο για τον Ολυμπιακό, που έχασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές (Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε), ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις με πρώτο υποψήφιο τον Σεμέδο. Ο πρωταθλητής είθισται πάντα να θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του επόμενου πρωταθλήματος. Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι ο Ολυμπιακός ξεκινάει από θέση ισχύος, αλλά δεν θα είναι το ίδιο εύκολα τα πράγματα.

Μπορεί να αμφισβητήσει τους πρωταθλητές ο ανανεωμένος ΠΑΟΚ που κάνει στροφή στα νιάτα; Το γήπεδο θα δείξει. Για πρώτη φορά πάντως την τελευταία τριετία ο ΠΑΟΚ δίνεται τόσο μεγάλο αουτσάιντερ. Η σεζόν ξεκίνησε με γκρίνια ελέω της παραμονής του Άμπελ Φερέιρα στον πάγκο, ο Πορτογάλος πάντως γύρισε το κλίμα με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Το ρόστερ ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί, υπάρχουν μπόλικοι ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές (Τζόλης, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Νινούα) από τις μέχρι τώρα κινήσεις πάντως ξεχωρίζει η απόκτηση του Άντριγια Ζίβκοβιτς (εξτρέμ, Μπενφίκα), αναμένεται να γίνουν και άλλες προσθήκες, πλην όμως η οικονομική θηλιά λόγω Financial Fair Play δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται η ΑΕΚ, που δεν πραγματοποίησε ηχηρές προσθήκες, μόνο απέκτησε φερέλπιδες νέους: Καρακλάγιτς, Ενομπακάρε. Σημαντική θεωρείται η απώλεια στον άσο με την πώληση του Μπάρκα, την οποία προσπαθεί να καλύψει εκ των έσω. Ψάχνεται για στόπερ, ιδανικά θα ήθελε να επιστρέψει ο Βράνιες, ενώ αναμένονται εξελίξεις σε ότι αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων για τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα. Ο προπονητής Μάσιμο Καρέρα φαντάζει η καλύτερη σταθερά στην ομάδα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή.

Λίγο πιο πίσω όντας τέταρτο φαβορί για τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κάνει μια νέα αρχή με τον Ισπανό Ντάνι Πογιάτος στην τεχνική ηγεσία. Παρά τη γκρίνια στο διαζύγιο με τον Γιώργο Δώνη, η αλλαγή οικονομικής πολιτικής του Αλαφούζου έφτιαξε το κλίμα. Έγιναν ποιοτικές προσθήκες με Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Βέλεθ, Καρλίτος. Στοίχημα ωστόσο ο άπειρος Πογιάτος. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός φέτος. Υπάρχουν τα εχέγγυα για να «τρυπήσει» το ταβάνι των τελευταίων ετών.

Φέτος όμως αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη μάχη για την εξάδα, καθώς εκτός από Άρη και ΟΦΗ, υπάρχει ο Ατρόμητος που με τον Νταμίρ Κάναντι ξανά στο τιμόνι θα παλέψει στα ίσια για την εξάδα και θα βγάλει το λάδι στους μεγάλους.

Για την παραμονή αναμένεται να παλέψουν Λάρισα, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης με τους δύο τελευταίους να έχουν το πιο δύσκολο έργο όντας μεταξύ άλλων νεοφώτιστοι. Το μεγαλύτερο φορτίο το έχει βέβαια ο Απόλλων Σμύρνης, που «σφράγισε» την άνοδο μόλις πριν δέκα ημέρες και κάνει αγώνα δρόμου για να διαμορφώσει το ρόστερ του με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *