Home >> Sports >> Στόχος η 8αδα, ομάδα για 4αδα

Στόχος η 8αδα, ομάδα για 4αδα

Καθώς ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας φτάνει στο τέλος της το συγκεκριμένο άρθρο αποσκοπεί στον σχολιασμό των μέχρι τώρα κινήσεων και όσων ακόμα απομένουν και φυσικά τους στόχους που θα είναι ικανή να πετύχει την νέα σεζόν η ομάδα,πάμε να τα δούμε όλα.
Η περιφέρεια το Α και το Ω. Μια ομάδα στο μπάσκετ πλέον αν θέλει να πάει μπροστά πρέπει να έχει δυνατή περιφέρεια, ένας καλός point guard μπορεί να κάνει μάγκες και τους υπόλοιπους 4 και αυτό ήταν ο σκοπός του κόουτς Μπαρτζώκα και της διοίκηση. Για αυτό και φρόντισαν να υπογράψουν τον Κώστα Σλούκα, που αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, θεωρείται πολύ δύσκολο να χαλάσει κάτι καθώς στην Φενέρ θα μείνει μόνο αν του πληρώσουν το συμβόλαιο των 2.2 εκατομμυρίων ευρώ που είναι να λάβει του χρόνου και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θεωρείται για τους Τούρκους εφόσον του χρωστάνε και αρκετά λεφτά από την περσινή σεζόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Κώστας θα επιστρέψει στον Πειραιά για να γίνει ηγέτης. Όταν με το καλό κλείσει η μεταγραφή ο Ολυμπιακός θα έχει βάλει στις μηχανές του έναν εκ των κορυφαίων point guard της Ευρώπης και φρόντισαν ήδη να στελεχώσουν το ρόστερ με παίχτες που να «κουμπώνουν» με τον Σλούκα. Ένας από αυτούς είναι ο Άαρον Χάρισον, ο Αμερικανός αρχισκόρερ έρχεται από την Γάλατα με πολύ καλά νούμερα και σε ιδανική ηλικία, μπορεί να εκτελέσει με διάφορους τρόπους και τουλάχιστον στα χαρτιά τέτοιον παίχτη δεν είχαμε εδώ και αρκετά χρόνια. Το αν θα πιάσει είναι άλλο θέμα αλλά έτσι και αλλιώς μόνο θεωρητικά μπορούμε να προσεγγίσουμε την προσφορά στην ομάδα ενός παίχτη πριν καν αρχίσει η σεζόν. Τον παίχτη αυτόν τον πιστεύω πολύ όμως.
Μετά έχουμε τον Τζέκινς, παίχτης αρκετά έμπειρος στα μονοπάτια της Ευρωλίγκα που με τον Μπαρτζώκα στη Χίμκι έκανε πολύ καλή χρονιά και είναι ένας «εξολοθρευτής» από αυτούς που κάθε ομάδα πρέπει να έχει. Ο Τσαρλς θα ρίξει το απαραίτητο «ξύλο» προκειμένου να λειτουργεί πιο αμυντικά ο Ολυμπιακός και είναι καλό ότι μπορεί να μαρκάρει από το 1 έως το 3, όπως μπορούσε και ο Χάκετ. Η περιφέρεια μετά ολοκληρώνεται με Σπανούλη, Κόνιαρη και Λαρεντζακη, ενώ και ο Μακίσικ μπορεί να προσφέρει κάποια λεπτά στο 2.
Θέση 3 και ρακέτα
Στην θέση 3 τώρα ο Παπανικολάου μένει ακλόνητος και θα είναι ακόμα μια σεζόν βασικός και φυσικά έχουμε τον Μακίσικ. Δυο παίχτες με τρομερή ενέργεια και ιδιαίτερη υψηλοί κίνδυνοι για κάθε αντίπαλοι ομάδα, ενώ και οι αμυντικές ικανότητες του Παπ είναι γνωστές σε όλους.
Στην ρακέτα τώρα δεσπόζει η παρουσία του Πρίντεζη, του Βεζενκοφ και του Σαρλς. Ο Πριντεζης μπορεί να έχει μεγαλώσει αλλά παραμένει ένας παίχτης που τα 15 λεπτά που θα σου παίξει θα σου προσφέρει απόλυτη ποιότητα, ενώ από αυτόν που περιμένουμε φέτος πολλά είναι ο Βεζένκοφ. Ο Αλέξανδρος έχει την ευκαιρία φέτος να δείξει πως είναι ικανός για να καθιερωθεί σαν το βασικό 4αρι της ομάδας και εγώ προσωπικά τον πιστεύω πολύ μετά τον Χάρισον .Έχει τρομερές ικανότητες και πλέον ακόμα έναν χρόνο εμπειρίας που θα τον βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσει. Μετά έχουμε το Σαρλς οποίος θα προσφέρει την απαραίτητη αθλητικότητα στην θέση αυτή και το potential του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Ρούμπιτ.
Τέλος πάμε στην θέση 5 όπου θα καλυφθεί από τους Έλις και Μαρτιν, ενώ και ο Πρίντεζης θα μπορεί να προσφέρει κάποια λεπτά σε χαμηλά πάντα σχήματα στην εν λόγω θέση. Ο Μπαρτζώκας δεν δούλευε ποτέ με σέντερ «δεινόσαυρους» και για αυτό προτίμησε δυο αθλητικά Σέντερ για την θέση αυτή. Τον Έλις τον έχουμε δει ενώ και ο Μάρτιν παρότι μόλις 2.01 έχει ένα άνοιγμα χεριών που αγγίζει τα 2 μέτρα. Είναι εξίσου ένα δίδυμο στην ρακέτα το οποίο πιστεύω και μένει πλέον να φανεί πως θα αξιοποιηθούν όλοι αυτοί από τον κόουτς B.
Αν όλοι αυτοί γίνουν ομάδα και πιάσουν τις αποδόσεις που πιστεύουμε τότε ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στην 8αδα, που είναι και ο βασικός στόχος και μετά θα είναι ικανός για το κάτι παραπάνω.Τραυματισμούς να μην έχει και όλα γίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *