Home >> Sports >> EuroLeague playoffs: Μπαρτσελόνα v Μπάγερν, Μιλάνο v Εφές

EuroLeague playoffs: Μπαρτσελόνα v Μπάγερν, Μιλάνο v Εφές

Στο πρελούδιο της Μεγάλης εβδομάδας, η Ευρωλίγκα, της φετινής περιόδου θα δοκιμάσει κάτι νέο. Την επίφαση, δηλαδή, της χαράς με τη μεταφορά του διημέρου της τελικής φάσης της διοργάνωσης, αρχικά, από το Βερολίνο στο Βελιγράδι και έπειτα από το καθιερωμένο Παρασκευή (ημιτελικοί) και Κυριακή (τελικός), στο σχήμα Πέμπτη, Σάββατο, αντίστοιχα από τις 19/5-21/5. Όμως, μέχρι τότε, μεσολαβούν οι αγώνες των διασταυρώσεων των οκτώ καλύτερων ομάδων της κατάταξης, με τη σημείωση ότι η τελική εικόνα διαμορφώθηκε από την έξοδο των ρωσικών ομάδων και το σβήσιμο των αναμετρήσεων τους με τους 15 συλλόγους που παρέμειναν. Έτσι, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα ζευγάρια της πρώτης αγωνιστικής ημέρας. Ειδικότερα, έχουμε τις αναμετρήσεις, Μπαρτσελόνα (1η 21-7) v Μπάγερν (8η 14-14) και Μιλάνο (3η 19-9) v Εφές (6η 16-12).

Μπαρτσελόνα v Μπάγερν

Η Μπαρτσελόνα είχε και έχει στο απουσιολόγιο της τους τραυματισμούς των Χίγκινς, Καλάθη. Ο Αμερικάνος, παραμένει εκτός. Αντιθέτως, ο Οριόλα μετά από τέσσερις μήνες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.  Ενσωμάτωσε, με επιτυχία τον Έξουμ, κεντρικό άξονα καθοδήγησης της δεύτερης πεντάδας, με 7.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντς και 1 ασίστ. Έδωσε χώρο στους νέους, Καϊσέδο και Μαρτίνες. Βασικός πυλώνας είναι να ακουμπάει η μπάλα στο χαμηλό ποστ σε κάθε επίθεση. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτά μεγαλύτερο βάθος η επίθεση, πατιούνται όλοι οι χώροι. Μπορούν να βρεθούν οι οδοί για τις εξόδους των σουτέρ, Κούριτς, Αμπίνες, και κυρίως, να πέσει ο ρυθμός των αγώνων, με την αποφυγή του συνεχούς τρεξίματος πάνω κάτω.  Ακόμη και στο μέτριο μήνα της, το Φεβρουάριο, κρατήθηκε στην κορυφή εξαιτίας της άμυνάς της. Δέχτηκε κατά μέσο όρο 65.5 πόντους. Χαρακτηρίζεται από συνέπεια. Χτυπάει όλες τις αλλαγές της αντίπαλης άμυνας. Είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό πλεονέκτημα. Προτιμάει το πρώτο, με το Μίροτιτς, χαμηλά. Ο Μαυροβούνιος στις τελευταίες αναμετρήσεις έκανε ένα βήμα πίσω στο ροτέισον. Αγωνίζεται, πλέον από 18-21′ και σκοράρει κατά μέσο όρο 16.7 πόντους. Πιθανότατα συμβαίνει για λόγους συντήρησης. Παράλληλα, με τον τραυματισμό του Ντέιβις και την αστάθεια του συγκριτικά με το τι συνέβαινε τέτοια εποχή το 2021, ο Σμιτς ξεκινάει πολλούς αγώνες σε θέση σέντερ. Στο καλό της διάστημα, στα μέσα του Μάρτη, μετά το διπλό στη Μαδρίτη, πετύχαινε, κατά μέσο όρο 84 πόντους. Ο Νικ Καλάθης είναι το βαρόμετρο και ο παίκτης κλειδί σε υπερθετικό βαθμό καθώς λείπουν και οι προσωπικές φάσεις του Χίγκινς.

Τώρα, σχετικά με τη Μπάγερν, η ταυτότητα της ομάδας του Τρινκέρι είναι η άμυνα. Τέλη Φλεβάρη έκανε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Σκληρό και δυσκολοκατάβλητο σύνολο, παντός καιρού. Παρουσίασε το αξιοσημείωτο. Όταν ήταν πλήρης και με ικανό αριθμό προπονήσεων και αγώνων είχε 72.4 πόντους μέσο όρο παθητικό και στην επίθεση 72.4 πόντους κατά μέσο όρο. Ξέρει να κατεβάζει το ρυθμό. Ταυτόσημο και για τις δύο ομάδες είναι το γεγονός ότι παίζουν σκληρά και σημαδεύουν τον αντίπαλο. Αρέσκονται να παίζουν σε ελεγχόμενο τέμπο. Η σταθερότητα της Μπάγερν επλήγη τις στιγμές όπου χρειάστηκε να κάνει τρεις επανεκκινήσεις μέσα στη χρονιά εξαιτίας του κορονοϊού και της αποχής λόγω των ρωσικών ομάδων. Επίσης, στο τέλος της αναμέτρησης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ο Ιταλός προπονητής θέλησε να αποθεώσει τον αρχηγό του Λούσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί μέτρια χρονιά αλλά είναι ο πλέον κομβικός για το πόσο ανταγωνιστικοί θα είναι οι Γερμανοί κόντρα στους Καταλανούς. Ο Ρούμπιτ τελείωσε την κανονική διάρκεια με 18 πόντους μέσο όρο και οδήγησε τη Μπάγερν, μαζί με τον Τόμας, στα πλέι οφς.

https://www.youtube.com/watch?v=842P8-il3oE

 

Ολίμπια Μιλάνο v Εφές

Η Εφές παρά τις πομφόλυγες αναφορικά με το ότι αγωνίζεται στο 30% των δυνατοτήτων της, μέχρι αυτή τη χρονική περίοδο δεν έχει δείξει ότι μπορεί να βρεθεί στο υψηλό επίπεδο της προηγούμενης τριετίας. Εφέτος, πήρε τις νίκες που χρειάστηκε ώστε να μπει στην οκτάδα. Το φθινόπωρο υπήρξε τριβή στις σχέσεις των πρωταγωνιστών στις επιτυχίες με τον προπονητή της ομάδας. Οι αθλητές έμειναν εκτός αποστολής ή στον πάγκο, ανενεργοί και γι αυτό από νωρίς, η τουρκική ομάδα έμεινε πίσω στην κατάταξη. Στηρίζεται πολύ στο ποσοστό πίσω από τη γραμμή του τρίποντου. Αναμένουμε την κατάσταση επανένταξης του Μίσιτς. Ο Λάρκιν με το Μπομπουά είναι οι πυλώνες της περιφέρειας, χωρίς πάντα να ξεκινούν βασικοί, όσο λείπει ο Σέρβος. Ο Μόερμαν έχει το ρόλο του ισορροπιστή, παίρνοντας τη σκυτάλη που είχε ο Σιμόν, μέχρι πέρυσι. Οι Ντάνστον και Πλάις δίνουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στη ρακέτα με σκληρό παιχνίδι επαφών, πικ εν ρολ και βαθύ βύθισμα ο ένας αλλά και επιλογών σουτ από μακρινή απόσταση ο άλλος. Επίσης, παρατηρούμε άδειασμα του ζωγραφιστού για τις επελάσεις των πολυτάλαντων γκαρντς. Την αβεβαιότητα της ομάδας του Αταμάν στο τι μπορεί να κάνει καλά υποδεικνύουν και οι 83.1 πόντοι στην επίθεση με τους 80.8 στην άμυνα. Με αυτά τα νούμερα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια. Το βασικό τους πρόβλημα παραμένει η άμυνα στο πικ εν ρολ. Θυμηθείτε τις εκτός έδρας ήττες από τη Μπασκόνια με 87-74 αλλά και την κατάρρευση στο Μονακό με 102-80. Όταν ο Μοερμάν μετατοπίζεται στο “5”, τότε έχει διψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Ολίμπια έχει αστάθεια στην απόδοσή της το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Εκτός της ήττας από τη Σάσαρι και τη Μπρέσια για το ιταλικό πρωτάθλημα, είχε και την εντός έδρας ήττα από τη Μονακό. Ο τραυματισμός του Ντατόμε, χάλασε τις σταθερές βάσεις στη γραμμή των φόργουορντς μαζί με την απουσία του Μήτογλου, ενώ ο Μέλι κινείται σε χαμηλές πτήσεις, γενικά. Από ένα σημείο και έπειτα, ο Σιλντς ο οποίος επέστρεψε μετά από 14 αγώνες και αγωνίστηκε για 30′ μέσο όρο (12.8 πόντοι, 3.8 ριμπάουντς, 2.7 ασίστς) και τα αποστάγματα της κλάσης του Ντιλέινι κράτησαν την ιταλική ομάδα και της έδωσαν το πλεονέκτημα έδρας. Η Ολίμπια έχει 74.1 πόντους ενεργητικό και 71.8 παθητικό. Παράλληλα, με το Μεσίνα στην τεχνική ηγεσία, οι Ιταλοί στέλνουν έναν μονάχα παίχτη για να διεκδικήσει το επιθετικό ριμπάουντ, προτιμούν τέσσερις να πατούν τη ρακέτα έστω για μια φορά, σε κάθε αμυντική προσπάθεια για να κλείσουν τους διαδρόμους, απαγορεύεται το τρέξιμο στον αιφνιδιασμό εκτός κι αν είναι ένας εναντίον κανενός και η σκληράδα είναι χαρακτηριστικό επιβίωσης, ήδη από τη δεκαετία του 1980! Η πρώτη γραμμή προϋποθέτει καλή προσωπική άμυνα. Έπειτα, οι δύο παίκτες στα φτερά κλείνουν προς τα μέσα, και ο παίκτης της αδύναμης πλευράς, πατάει και με τα δύο πόδια στη ρακέτα, ρισκάροντας το ελεύθερο σουτ από τη γωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *