Home >> Sports >> Η υπερηφάνεια της εργατικής τάξης

Η υπερηφάνεια της εργατικής τάξης

Η Χολόν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Τελ – Αβίβ και αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική περιοχή της χώρας (μετά τη Χάιφα). Είναι δεδομένο ότι το ηθικό φρόνημα των κατοίκων της πόλης ενισχύθηκε κατά πολύ το βράδυ της 12ης Απριλίου 2022. Η πρόκριση της Χαποέλ στο Final Four του Basketball Champions League συνιστά την σπουδαιότερη διάκριση της ομάδος από το 2008, όταν κατέκτησε το Πρωτάθλημα του Ισραήλ. Το κλίμα στην πόλη των Όμρι Κάσπι, Μότι Ντάνιελ και Νταβίντ Μπεν Νταγιάν είναι σαφώς πανηγυρικό.

Η αγωνιστική περίοδος 2021 – 2022 ξεκίνησε με τη Χαποέλ Χολόν να συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του BCL. Ωστόσο, η διαδρομή της ισραηλινής ομάδος υπήρξε ταραχώδης και το ρόστερ αναβαθμίστηκε μεσούσης της περιόδου προς επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στο F4. H φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει την (παραδόξως) ισχυρή Κλουζ Ναποκά και κατά συνέπεια η Χολόν δεν βρέθηκε απευθείας στη φάση των 16 όντας δεύτερη στον όμιλο (με ρεκόρ 4 – 2) πίσω από τη ρουμανική ομάδα. Στην «ενδιάμεση» φάση η εντός έδρας ήττα από τη Μπεσίκτας στον 1ο αγώνα επέφερε την απόλυση του Μαουρίτσιο Μπουσάγκλια και ο Γκάι Γκούντες ανέλαβε να εκτελέσει την αποστολή. Η ανατροπή επί των Τούρκων με πολυτιμότερο παίκτη τον 38χρονο Γκάι Πνίνι σήμανε την πρόκριση στη δεύτερη φάση και προσέφερε τον απαραίτητο χρόνο στον Ισραηλινό τεχνικό.

Η αντικατάσταση του Στίβεν Γκρέι από τον Άνταμ Σμιθ ήταν επιβεβλημένη, όπως και η απόκτηση του Στιβ Ζακ, ενώ η διαμόρφωση του παρόντος ρόστερ ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με την επάνοδο του Τάιρους ΜκΓκι συνοδευόμενη από την απόκτηση του συμπαίκτη του στη Σαν Πάμπλο Μπούργκος, Χέιντεν Ντάλτον. Η απόδοση της Χαποέλ Χολόν από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα δεν επιτρέπει τη δημιουργία αμφιβολιών όσο αφορά τη δυνατότητα της ομάδας να κατακτήσει το τρόπαιο. Η εύκολη πρόκριση στα PLAYOFFS με ρεκόρ 4 – 2 και κατ΄ επέκταση η εξασφάλιση πλεονεκτήματος έδρας κρίνεται ως φυσική εξέλιξη. Η προβληματική (λόγω των τραυματισμών) Στρασμπούργκ δεν ήταν λογικό να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση και η ομάδα του Γκούντες τοποθετήθηκε χωρίς ιδιαίτερο κόπο (2 – 0) στο F4.

Από προπονητική άποψη, είναι δεδομένο ότι ο Τζο Ράγκλαντ (17 ματς, 11,5 π.μ.ο, 7,9 α.μ.ο, 3,1 ρ.μ.ο) αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Χαποέλ Χολόν. Ο πολυτιμότερος παίκτης του BCL για τον μήνα Μάρτιο (και της νίκης – πρόκρισης επί της Στρασμουργκ με 81 – 80) σκοράρει και δημιουργεί (1ος πασέρ της διοργάνωσης) και ως εκ τούτου στον επιθετικό τομέα χαρακτηρίζεται ως απόλυτος ηγέτης. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας βασίζεται κυρίως στον πρώην NBAer Κρις Τζόνσον (17 ματς, 15,1 π.μ.ο, 5,8 ρ.μ.ο, 1,4 α.μ.ο). Ο έμπειρος Αμερικανός είναι κλασικό παράδειγμα «3 and D wing» και χάρη στην ικανότητα του στο σουτ διακρίνεται και στην επίθεση όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας στο BCL. H επίθεση «one on one» εκτελείται συνήθως από Άνταμ Σμιθ (12 ματς, 13,3 π.μ.ο, 2,5 α.μ.ο, 2,5 ρ.μ.ο) και Τάιρους ΜκΓκι (6 ματς, 12,7 π.μ.ο, 3,5 ρ.μ.ο, 1,7 α.μ.ο), ενώ δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ρόλος των Ισραηλινών σουτέρ Ράφαελ Μένκο και Γκάι Πνίνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *