Home >> Τέχνες >> Τα μικρά βήματα των πιγκουίνων

Τα μικρά βήματα των πιγκουίνων

Ήταν ένα ανοιξιάτικο βράδυ Πέμπτης, 21/5/2015. Στον υπολογιστή άκουγα την εκπομπή του καλού φίλου Φίλιππου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο phoenixradio.in. Παράλληλα μιλούσα με τον Άλεξ στη Σλοβακία μέσω Skype σχολιάζοντας τα της επικαιρότητας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Άλεξ έριξε τη βόμβα: “Θέλεις να φτιάξουμε μία σελίδα για να γράφουμε τις απόψεις μας και να διασκεδάζουμε;”. Η αλήθεια είναι ότι από τα πρώιμα εφηβικά μου χρόνια με βασάνιζε αυτή η σκέψη. Άλλωστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μπορεί και να θυμούνται τις πρωινές εκπομπές μας με το φίλο Μάνο μέσα στο σχολικό λεωφορείο, διαδρομή Πέραμα-Πειραιάς, στις επτά κάθε πρωί για δύο χρόνια με τίτλο: “To Tρίτο Μάτι!”. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως στη συγκεκριμένη πρόταση έτεινα ευήκοα ώτα. Την υποδέχτηκα με ενθουσιασμό για την ακρίβεια. Δύο ημέρες αργότερα ο Angelo επισκέφτηκε το σπίτι μου και η φάμπρικα στήθηκε!

Οι δοκιμές ήταν πάμπολλες, τα όρια της ασχετοσύνης μας ίσως έφτασαν, σε ορισμένα σημεία, στα πρόθυρα της απόγνωσης τον ειδικό μας, αλλά εν τέλει όλα κύλησαν ομαλά. Η θεματολογία της σελίδας διαρθρώθηκε με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο! Μολαταύτα, παραταύτα φτάσαμε στο διαταύτα, κάνοντας την πρώτη μας δημοσίευση τα ξημερώματα της Κυριακής 24/5/2015. Δεχτήκαμε ταχύρυθμα μαθήματα ελέγχου και εμπλουτισμού της ιστοσελίδας από τον πάντοτε πράο Angelo και έπειτα κινηθήκαμε στο να προσκαλέσουμε άτομα που γνωρίζαμε και είχαν κάτι ενδιαφέρον να διηγηθούν, προκειμένου να αναλάβουν μία από τις ήδη υπάρχουσες στήλες ή ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, να δημιουργήσουμε μία νέα. Όλα καλά, όλα ανθηρά!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από εκείνη την ημέρα, με 98 κείμενα να είναι τακτοποιημένα σε κάθε ενότητα και ομολογώ πως η ισχύουσα πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και διέλυσε οποιαδήποτε σκιά τόλμησε να εμφανιστεί στο δρόμο.

Στην πορεία αυτή, πολλοί και διάφοροι κατέθεσαν προσωπικό χρόνο και κόπο. Ο Redboss, ο οποίος παρεμβαίνει και σχολιάζει με το δικό του ύφος, o Αngelo εκτός από την τεχνική υποστήριξη, μας καθοδηγεί και στα αχαρτογράφητα νερά της τεχνολογίας. Ο Κωνσταντίνος, μας τιμάει με την πένα του και το ευφυές του χιούμορ! Ο Μάριος ( Κάπελ) εντυπωσιάζει με τις γνώσεις του σε θέματα που άπτονται της μαγειρικής και με το πάθος του για το ΝΒΑ, o Παναγιώτης δίνει άλλο τόνο και μας παρουσιάζει μία άλλου είδους προσέγγιση σε ζητήματα που επιδέχονται δεύτερες αναγνώσεις, ο Lloyball φτιάχνει κείμενα τα οποία βρίθουν συναισθηματισμού και έντασης, ο Antoine πάντοτε έχει κάτι νέο να εκθέσει και μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία να θυμηθεί από την εποχή της νεότητας! Ο Τάσος, άφησε ήδη το πρώτο στίγμα για το πως θα αρθρογραφεί στη στήλη του που θα καταπιάνεται με τους τέσσερις τροχούς. Ένα ιδιαίτερο και θερμότατο ευχαριστούμε” απευθύνουμε στις δύο δεσποινίδες μας, τη Ναταλία και την έτερη με το ψευδώνυμο: Τhe crow. Ακόμη, σε προσωπικό επίπεδο ευχαριστώ πολύ το Μάνο, τον προπονητή μας, για τις πολύτιμες συμβουλές και τις καίριες παρεμβολές του. 

Επιπλέον, θα ήθελα να προλογίσω και να ευχαριστήσω εκ των προτέρων για λογαριασμό όλης της ομάδας, το Βασίλη Χατζηγεωργίου, ο οποίος θα κληθεί να εμπλουτίσει τις μουσικές μας γνώσεις και το Γιώργο Δαλέζιο. Ο τελευταίος, πιστέψτε με, θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα αναφορικά με τις ταινίες, υπεπροβεβλημένες και μη! Η συνέχεια, μεταφορικά και κυριολεκτικά επί της οθόνης.

Η παρούσα σελίδα ξεκίνησε ως ένα μέρος έκφρασης και δημιουργικότητας μακριά από τον εσμό που διακινεί και διαμορφώνει απόψεις και θέσεις. Ακολούθως, σταδιακά, μετασχηματίστηκε σε μία κιβωτό πολύτιμων τιμαλφών, προσωπικών κρίσεων και αναμνήσεων. Μία σελίδα που σέβεται και τιμά (για τους γνωρίζοντες) το παρελθόν και βάσει των αξιολογήσεων του διαμορφώνει το απαραίτητο έδαφος και τις συνθήκες του μέλλοντος…

Χρόνια μας καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *