Home >> Αφιέρωμα >> Στολίδια στο δέντρο: Χριστουγεννιάτικη… ρουτίνα: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Στολίδια στο δέντρο: Χριστουγεννιάτικη… ρουτίνα: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Έλα, έλα, σκέψου κάτι καλό. Μια χριστουγεννιάτικη στιγμή λίγο έντονη. Γράψε κάτι! Όχι κλισέ με κουραμπιέδες και χρυσόσκονη. Κάτι πρωτότυπο.

Μα Χριστούγεννα και πρωτότυπο; Αρκετά δύσκολο το εγχείρημα! Οικογενειακά τραπέζια, στολισμοί, βόλτες στη λαμπερή πόλη, σύντομες εξορμήσεις όπου τριγύρω πέφτει χιόνι, δώρα, ξενύχτια με φίλους, χαρτιά, γλυκά, ποτό και φαγητό μέχρι σκασμού. Όλα επαναλαμβανόμενα και υπέροχα συνεχώς! Αυτή ίσως και να είναι μία σκοπιά από τη «μαγεία» των ημερών. Η προσμονή για το σχεδόν ίδιο. Για να κάνεις όλα αυτά που για τον καθένα υποδεικνύουν τη χριστουγεννιάτικη ρουτίνα.

Και καθώς σκέφτεσαι πώς στο καλό θα πρωτοτυπήσεις γραπτώς, ένα «μπαμ» έρχεται να προστεθεί στις πρώτες εμπειρίες, αυτά τα κατά τα άλλα απλά που μας συμβαίνουν κάποια στιγμή και λίγο μουδιάζουμε.

Παραμονή Χριστουγέννων, λίγες μέρες πριν. Καθ’ οδών για το νησί! Ναι, είναι νησί, είναι το κοντινότερο της Αθήνας και το πιο όμορφο! Σας προλαβαίνω! Χαλαρότητα, καφές σε ποτηράκι (όχι μιας χρήσης, μην ξεχνιόμαστε), λαμπάκια αναμμένα παντού και μία φυσιολογική ροή στο δρόμο. Φανάρι, φρένο, στοπ και ΜΠΑΜ!

Όπα, τι έγινε; Αφού σταματημένοι ήμασταν. Ναι γλυκιά μου σταματημένη ήσουν, αλλά στιγμιαία αρκετά αφηρημένη για να πατήσεις γκάζι λίγο πριν ξεκινήσει ο μπροστινός κύριος.

Χαζό; Ναι… Ό,τι πιο χαζό έχεις κάνει ποτέ! Δε μιλάμε φυσικά για σωματική ακεραιότητα και τίποτα παρόμοιο. Δεν υπήρχε ούτε ταχύτητα, ούτε πεζός! Όλοι καλά! Ε, μια μικρή ζημιά έγινε πάντως. Δε θα σας κρυφτώ!

Ξέρω, ξέρω τώρα… έρχονται σχόλια κλασικά! Παράτα το τιμόνι, άστο καλύτερα! Ε όχι ρε παιδιά… Ούτε καν!

Ε μετά, ακολουθούν τα γνωστά και καταθλιπτικά με ασφαλιστικές, οδικές βοήθειες, χαρτιά, συνεργεία και και και!

Λες όλα τελικά να έγιναν χάριν συντακτικής έμπνευσης;

Μήπως η επανάληψη τελικά είναι πολύ ωραία; Μήπως να μην αποζητήσω ξανά τίποτα το… πρωτότυπο;

Η απάντηση είναι και πάλι ΟΧΙ! Λέω να τζογάρω…

Έχουν πέραση αναγνωστικά, ας βάλω κι εγώ μερικά.

Υ.Γ 1:  Φάτε, γελάστε, στολίστε πολύ! Τα Χριστούγεννα, επιμένω, είναι λίγο κιτς! Αυτό ακολουθώ κι εγώ, έτσι θα γίνει και φέτος.

Υ.Γ 2:  Βρεθείτε με όποιον σας φτιάξει το κέφι και μην προσποιηθείτε ούτε στιγμή! Η διάθεσή μας για τίποτα μικρό δεν πρέπει να χαλάσει! Θωρακίστε τη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *